Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

El proper dissabte l'Església Evangèlica de Catalunya (EEC), de tradició luterana, reformada i metodista, celebrarà a Barcelona una jornada sobre la figura de Joan Calví, teòleg protestant, considerat com un dels grans pares de la Reforma.

Calví segueix sent avui una figura que crea controvèrsia. Molts el veuen com un personatge auster, autor de la doctrina de la predestinació, i l'acusen d'intentar convertir Ginebra en un 'Vaticà' protestant, la culminació fou la condemna a mort del metge espanyol Miguel Servet per les seves tesis contràries a la Trinitat. Fins i tot, a Calví se li atribueix la paternitat del capitalisme, fent una lectura un tant esbieixada de l'obra del sociòleg alemany 'La Reforma protestant i l'esperit del capitalisme'.
 
Però Calví fou molt més que tot això, i descobrir-ho serà l'objectiu d'aquestes jornades, que començaran aquest dissabte a les 10.00 del matí i que comptaran amb tres xerrades:
-'Teologia de Calví, un apropament', a càrrec de Marta García, professora del departament de Filosofia de la UNED
-'Calví i els anabaptistes', a càrrec del dr. Antonio González, pastor anabaptista i professor al Seminari Evangèlic Unit de Teologia (Seut)
-'El cas Miquel Servet, revisat', amb el teòleg català format a Ginebra Carles Capó
 
Aquestes jornades tancaran a Barcelona l'Any Calví, que han celebrat esglésies reformades i presbiterianes de tot el món, per conmemorar el 500 anviersari del seu naixement, al 1509. L'acte l'organitza el consell pastoral de l'EEC, la revista digital Lupa Protestante i compta amb el suport de la Federació d'Esglésies Protestants Suïsses (SEK-FEPS). L'acte tindrà lloc a les dependències de l'Església Evangèlica de Sant Pau.