Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

L’arquebisbe Gianfranco Ravasi, president del Pontifici Consell de la Cultura i reconegut biblista, serà a Barcelona el 20 i 21 de gener per cloure els actes commemoratius del vintè aniversari de la Fundació Joan Maragall. Ravasi pronunciarà una conferència el dimecres 20 de gener sobre la Bíblia com a gran codi de la cultura d'occident.

L’arquebisbe Ravasi ha estat professor d'exegesis a la Facultat de Teologia de Milà i és conegut a Itàlia per les seves col·laboracions fixes al diari de la Conferencia Episcopal Italiana Avvenire, a les revistes Famiglia Cristiana i Jesus, i al diari generalista Il Sole 24 Ore. En seves col·laboracions afronta habitualment temes d'actualitat de ciència, de cinema o d’art, entre altres. President del Pontifici Consell de la Cultura des de l’any 2007, una de les seves preocupacions principals és el diàleg entre la fe, la ciència i la cultura. Com a mostra, el març de l’any passar va ser l’impulsor del congrés internacional celebrat a Roma sobre l’evolució biològica que va promoure una valoració crítica 150 anys després de "L'origen de les espècies".

Ravasi aprofitarà l’estada a Barcelona per reunir-se amb els professors de la Facultat de Teologia de Catalunya. El cardenal Lluís Martínez Sistach també l’ha convidat a visitar alguns lloc significatius de Barcelona, entre ells el temple de la Sagrada Família com a referent de l’art cristià contemporani a Catalunya.

La conferència organitzada per la Fundació Joan Maragall es farà el 20 de gener a les 19’30 a l’Auditori de la Pedrera de Caixa Catalunya. L’acte es completarà amb l’actuació musical d’un quartet vocal. La conferència es farà en italià i hi haurà servei de traducció simultània.

Actualment Gianfranco Ravasi (Merate, Itàlia, 1942) és també president de la Pontifícia Comissió per als Bens Culturals de l’Església i de la Pontifícia Comissió d’Arqueologia Sacra. L’any 2007 va elaborar les meditacions del Viacrucis que presideix el papa al Coliseu romà.