Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts

(Laura Mor CR) “Som conscients que hi ha molts laics i laiques que acompanyen en la fe a persones i grups i volem donar-los suport”. Anna Almuni, delegada d'Apostolat Seglar de la diòcesi de Barcelona, explica el programa L'acompanyament en la fe de persones i grups, que comença al març amb l'objectiu de preparar els laics pensant en el seu rol, present i futur, en el si de l'Església.

El professorat, Josep Escós, Josep Baquer, Quim Cervera i Anna Almuni, ha decidit sistematitzar una formació que, en un format més senzill, va despertar un interès notable el curs passat. En aquell moment la proposta va aplegar unes cinquanta persones de 18 moviments diocesans diferents. Sorpresos, van fer aquesta reflexió: “Això és una necessitat sentida. No vénen a preparar-se per a si mateixos, sinó que ho fan amb motivació de servei”.

"De Corint a Roma hi havia molta distància!"

El programa es divideix en tres cursos autònoms, un per a cada any escolar, per parlar de l'Església, de Déu i de la pastoral i les celebracions. Segons Anna Almuni, el curs d'enguany, que comença el 4 de març, donarà eines als assistents per pensar com viure el pluralisme eclesial: “La segona generació de comunitats d'Església eren comunitats molt diferents, de Corint a Roma hi havia molta distància! És important que tinguem clar de què estem parlant quan diem 'Església' i saber-ne acceptar la diversitat”.

Una mostra de la diversitat eclesial es troba en el públic potencial del curs. I és que actualment, la Delegació d'Apostolat Seglar de Barcelona agrupa un centenar de moviments representats en el fòrum d'organitzacions catòliques, una desena de grups d'acció catòlica i més de cinquanta centres parroquials i culturals, vinculats als bisbats de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa. Segons Almuni, la delegació vol formar aquest laicat “de manera que tinguem referència d'altres grups, de com ho fan i compartir experiències des dels diferents carismes de l'Església”.

Tant la responsabilitat com l'espiritualitat laical són els eixos fonamentals en què treballa avui la delegació.

 

[Fotografia: Jordi Saragossa]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.