Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Monsterrat) Dissabte 6 d’agost, el pare Daniel Codina celebrarà 50 anys de la professió monàstica a Montserrat. Durant la missa conventual del Monestir, que presidirà el   Abat Josep M. Soler a la Basílica de Santa Maria, Daniel (Àngel) Codina i Giol renovarà els vots monàstics davant els seus germans de comunitat, familiars i amics.
 
Davant el jubileu monàstic, el pare Daniel Codina expressa el seu “agraïment a Déu i a la comunitat de Montserrat per tot el que m’ha donat de viure i d’estimar, de patir i de gaudir al llarg de tots aquests anys”. Ha triat, com a lema del recordatori dels 50 anys, la pregària de Sant Pere Ursèol, monjo de Cuixà al s. X, que va recitar poc abans de la seva mort, i que diu, un cop traduïda del llatí, el següent: “Demano a la vostra clemència, Senyor, que fins al final em mantingueu creient i un Fidel i íntegre adorador de la vostra dignitat”. Igualment, destaca com a text amb el qual se sent identificat la lloança que reciten els monjos al final de cada salm, i tantes altres vegades a l’Ofici diví, “Gloria Patri et Filio et Spiritui Sancto”. “Penso que la nostra vida –afirma el pare Daniel-, la del monjo, és un salm viu, i només el podem acabar d’aquesta manera, lloant la Trinitat, origen, sosteniment i final de la vida de tot cristià”.
 
Daniel Codina va néixer a La Cellera de Ter el 6 de març de 1940. És diplomat en Pedagogia religiosa i Catequètica. Va entrar al noviciat el 23 de juliol de 1960, va fer la professió simple el 5 d’agost de 1961 i la solemne el 15 d’agost de 1964. L’ordenació sacerdotal del   Daniel va tenir lloc el 24 de juny de 1967. Al llarg d’aquests 50 anys, el pare Daniel ha format part de la comunitat de Tantur, a Terra Santa (1979-1980); de la del Monestir del Miracle, al Solsonès (1993-2002); i darrerament de la de Sant Miquel de Cuixà, al Conflent (2002-2011).