Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Amics del Monestir de les Avellanes) Aquest cap de setmana s'ha beneït la nova campana "Santa Maria de Bellpuig" per al Monestir de les Avellanes. Els actes  van començar amb la benvinguda a les autoritats i assistents, per part del superior del Monestir, el germà marista Jaume Parés. A continuació van començar els parlaments de les autoritats invitades: l'alcaldessa de Les Avellanes i Santa Linya, Maria Carme Garrofé, l'alcaldessa d'Os de Balaguer (municipi del monestir) Estefania Rufach, la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Maria Antònia Pubill i l'arxiprestre de la Noguera, mossèn Ramon Solé. 

En els parlaments es va agraïr a l'Associació dels Amics del Monestir de les Avellanes, la tasca realitzada per haver posat en marxa el projecte de recuperació de les campanes al Monestir de les Avellanes, i sobretot el fet d'haver-ho tirat endavant implicant-hi la societat i les entitats públique i privades del territori. Cal recordar que la campana beneïda va ser creada de forma tradicional durant la 24a Trobada de Campaners de Catalunya a Os de Balaguer el passat mes d'abril. També en els parlaments s'ha esmentat el significat de les campanes, campaners i campanars en la història i tradicions del nostre país. També l'alcadessa d'Os de Balaguer a recordat que la importància de recuperar el so de les campanes, tenint en compte que Os és el municipi campaner de Catalunya. 

Després de l'acte de benedicció, s'ha llegit l'acta d'apadrinament de la nova campana. S'ha escollit com a padrins els representats de les autoritats presents a l'acte (Ajuntament d'Os de Balaguer, Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya, Consell Comarcal de la Noguera, Arxiprestrat de La Noguer (bisbat d'Urgell) i Associació d'Amics del Monestir de les Avellanes. Els padrins van acceptar tot firmant l'acta, i tot seguit fent, cadascun d'ells, un toc de campana. Destacant el toc de mossèn Ramon Solé, que ens va fer una demostració del toc a missa i del toc de foc.

Finalment es va repartir un obsequi per a tots els assitents i l'acte va acabar amb un refrigeri als jardins del monestir. 

Ara la campana restarà exposada a la vista de tothom dintre del monestir de les Avellanes fins al moment que hagi de ser pujada al campanar. El proper 2 de gener de 2012, tindrà lloc l'acte final del projecte "Que sonin les campanes al Monestir", amb el primer repic de campanes. Cal recordar també que el projecte inclou la recuperació de l'única campana dels monjos que encara queda al monestir (dedicada a Santiago Apòstol), i que formarà part del camapanar juntament amb la Santa Maria de Bellpuig.