Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Els equips masculins i femenins de futbol formatiu del FC Barcelona, acompanyats d’entrenadors, assistents i directius, han pelegrinat aquest dimarts a Montserrat i han fet una ofrena floral a la Mare de Déu. Prop de 300 nois i noies de 7 a 17 anys, encapçalats pel directiu responsable del futbol formatiu del Barça, Jordi Mestres -acompanyat pel secretari tècnic, Guillermo Amor; pel director tècnic del futbol formatiu, Albert Puig; i pel director de La Masia, Carles Folguera-, han arribat a Montserrat a les 19.30h, on han estat rebuts pel germà Sergi d’Assís Gelpí, monjo de Montserrat i prefecte de l’Escolania.
 
Un cop a dins de la Basílica de Santa Maria, Sergi d’Assís Gelpí els ha adreçat unes paraules de benvinguda; a continuació, el directiu del FC Barcelona Jordi Mestres ha explicat el motiu de la pujada a Montserrat i, tot seguit, el G. Sergi d’Assís ha llegit una pregària. Finalment, l’Escolania de Montserrat, que també hi ha estat present, ha cantat la peça Nigra Sum, de Pau Casals. Un cop acabat l’acte, els nois i noies que ho han desitjat, com també els entrenadors i responsables, han pujat al Cambril de la Mare de Déu per venerar la Santa Imatge i fer-li una ofrena floral.
 
La iniciativa d’aquesta pujada va néixer l’any passat dels responsables del futbol formatiu del FC Barcelona, que van fer el primer pelegrinatge amb la idea de repetir-lo cada inici de curs, per tal de demanar-li a la Mare de Déu la seva protecció durant la temporada, a més de donar a conèixer Montserrat als nens i nenes, i als nois i noies que pertanyen a aquesta institució.
 
La relació entre l’Escolania i els formadors de La Masia del FCB –en concret amb els seus directors, Carles Folguera i Rubén Bonastre- es va iniciar fa aproximadament quatre anys, fruit de la qual cada curs hi ha una trobada entre escolans i components dels equips de futbol de formació del Barça a Montserrat o a les instal·lacions del FC Barcelona.
 
L’Escolania ha iniciat el nou curs 2011-2012 amb 52 alumnes, dels quals 14 són nous. Enguany, el conjunt coral montserratí té previstes tres sortides a l’estranger, la primera de les quals, a Flandes i Alemanya, ja la va realitzar entre el 27 de setembre i el 3 d’octubre. La segona sortida internacional tindrà lloc a Roma, amb motiu del concert de cloenda de l’exposició Gaudí i la Sagrada Família. Art, ciència i espiritualitat, que oferirà a l’església de Santa Maria in Trastevere. I la tercera gira serà entre l’11 i el 14 de maig a Mèze i Montpellier (França).
 
Durant el curs 2011-2012 l’Escolania també oferirà concerts per Catalunya. A destacar el de divendres 21 d’octubre a Vic, el del 2 de desembre a Reus, el del 16 de desembre a Sabadell, el ja tradicional concert solidari –a benefici de la Fundació Arrels, que enguany celebra el 25è aniversari- a l’església del Carme de Barcelona el 20 de desembre o el del 8 de juny a Taradell. I durant el mes de març de 2012, el conjunt coral montserratí enregistrarà un nou CD amb música del P. Àngel Rodamilans, tot coincidint amb el 75è aniversari de la seva mort.