Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Aquest diumenge a les cinc de la tarda a la Catedral de Lleida el bisbe Joan Piris ha ordenat prevere a Manuel de la Varga, fins ara diaca en servei a la parròquia d'Alcarràs.
El nou prevere és una persona amb llarg recorregut. És un home vidu i amb dos fills ja adults, i amb dues titulacions universitàries, cosa que l'havia portat a desenvolupar diferents oficis en la seva carrera professional.
També aquest cap de setmana, a la diòcesi de Lleida, en concret a la parròquia d’Almacelles s'han acollit en un missa a un gran nombre de persones que han volgut acompanyar en el seu compromís missioner Càrol Garcia. Aquesta dona jove viu a Almacelles i desde fa alguns anys pateix una greu malaltia pulmonar degenerativa que l’obliga a passar llargues temporades hospitalitzada tot limitant greument la seva vida.
La seva malaltia li ha impedit continuar en terres africanes la seva vocació missionera. Malgrat tot, ha volgut fer ara públicament el seu compromís missioner amb la congregació de les Missioneres de Nostra Senyora d’Àfrica.
Tot i ser conscient que mai no podrà tornar a l’Àfrica ha volgut manifestar davant del bisbe Joan Piris, nombrosos capellans, quatre companyes missioneres, els seus familiars i una gran munió de persones amigues vingudes d’arreu, el seu compromís de vida amb aquestes missioneres d’Àfrica. Aquest compromís el viurà amb la seva greu malaltia i des de casa seva.

La celebració ha tingut un moment especialment emotiu quan ella ha llegit des de la seva cadira de rodes el seu compromís missioner.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.