Pasar al contenido principal
Por Francesc Riu i Rovira de Villar .
Diumenge primer d’Advent. És el darrer dia de la visita del papa Francesc a Turquia, on ha tingut l’oportunitat de trobar-se amb joves refugiats. Ho ha fet a Istanbul, poc abans d’emprendre el viatge de tornada a Roma.
Era normal que el Papa fes els possibles per expressar els seus sentiments envers les persones que pateixen més profundament les conseqüències dels conflictes polítics i religiosos que sovintegen en aquells indrets, i en particular envers els infants, els adolescents i els joves. També ha estat normal que el Papa anés a trobar-se amb ells allà on era més fàcil de trobar-los, és a dir, allà on ara són acollits i atesos.
Segons la informació que he llegit a La Vanguardia, el papa Francesc s’ha reunit amb un centenar de joves cristians i musulmans procedents d’Iraq, Síria i alguns països africans, en una de les cases salesianes d’Istanbul que han acollit més de 600 adolescents i joves que han hagut de refugiar-s’hi. El director d’aquesta casa salesiana és l’espanyol Andrés Calleja, que ha tingut l’oportunitat d’agrair al Sant Pare la seva visita.
El Papa ha aprofitat l’ocasió per fer una crida als líders polítics perquè tinguin en compte que «aquells pobles aspiren a la pau, encara que de vegades no tinguin ni força ni veu per reclamar-la». També ha dit: «Faig una crida a una més gran convergència internacional per tal de resoldre conflictes que ensagnen les seves terres, i també per a contrarestar les altres causes que forcen les persones a abandonar la seva pàtria».
Dóna satisfacció veure que la Família Salesiana es disposa a celebrar el bicentenari del naixement de Don Bosco (1815-2015) fent realitat allò que el seu fundador faria avui: acollir, alimentar i educar els joves més pobres i abandonats, cristians i musulmans. Tots són fills de Déu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.