Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Recomanacions Claret estiu 2022

(CR) L’estiu és un temps oportú per a la lectura reposada i per acompanyar l'experiència espiritual d'altres. També per descobrir els seus pensaments, ideals o, fins i tot, les eines que fan servir per afrontar reptes del dia a dia, i que han convertit en un relat per a ser llegit. Vet aquí sis llibres que recomana la Llibreria Claret per a aquests mesos en què tot passa més a poc a poc. Bona lectura!

Diari d'un pelegrí modernDiari d’un pelegrí modern, de Pep Mària | Recull de setanta narracions escrites per l’autor i basades en fets de la seva vida entre els anys 2018 i 2021. Amb aquesta publicació Mària, que és jesuïta, vol ajudar a trobar un sentit en la vida de cada dia, en les petites accions diàries. Escriu breus narracions durant tres anys llarg en els quals viu situacions i experiències tan diverses com el tracte amb els infants, monitors, pares i mares d’un esplai; la vida a la universitat; la vida en una comunitat de jesuïtes; viatges a sud Amèrica; tres mesos d’any sabàtic a l'Índia; el confinament de la Covid-19; llegeix diaris, novel·les i medita. En definitiva, viu moltes situacions quotidianes de les quals n’extreu sempre aprenentatges, reflexions i un sentit de vida.

Què n'has fet del teu germà?Què n’has fet del teu germà? La resposta de la M. Isabel Correig (1940-2020) | Un sincer testimoniatge de l’opció de vida evangèlica mantinguda amb fidelitat, coratge i profunda espiritualitat durant més de cinquanta anys per M. Isabel Correig Blanchar, una dona consagrada a la causa de l’evangeli i dels pobres. Correig va viure una encarnació a la cultura i al tarannà africà, a Kinhasa i al Zaire. Hi va viure com si fos d’aquell poble i el va estimar amb la completa dedicació de la seva vida. La fundació, la implantació, el creixement, el servei de Ekolo ya Bondeko van ser l’expressió real i concreta d’aquesta encarnació: l’Evangeli al cor de les relacions humanes. Què n’has fet del teu germà? La resposta de la M. Isabel Correig traspua vida i sinceritat. Unes memòries que van néixer de la seva pregària i del seu darrer silenci; un viatge des de l’inici fins el final de vida d’aquesta missionera que va deixar petjada a la vida de molts.

ResiResi, supervivent, d’Anna Rigat | Conte breu, de tapa dura i amb unes il·lustracions exquisides dirigit als més petits, però també als més grans. El llibre conté una guia didàctica a través de la qual els adults (pares i mares, mestres i altres professionals) podran ajudar als infants, a partir de tres anys, a poder parlar dels límits, del respecte, de l’alegria, de la tristesa, la confusió, la ràbia, les inseguretats, i ajudar així a desenvolupar unes bones competències emocionals. Una bona eina per treballar a casa, a les escoles i en altres àmbits que ajudarà a prevenir i a detectar els abusos sexuals i els maltractaments infantils.

Simfonia del desertSimfonia del desert, d’Àngel Miret | En trenta-nou capítols recull les experiències del protagonista —el pelegrí— en el seu vagareig pel desert, decisió que pren després de portar una vida endreçada i acomodada. El llibre narra la història d’un somni simbòlic i recurrent de moltes persones, que en el llibre és protagonitzat per un pelegrí. El somni parla de deixar tot el que han estat els fonaments vitals d’una persona per emprendre un difícil camí a peu pel desert, sense cap altra fita que no sigui la d’entendre la humanitat i la transcendència de la seva ànima. El fil conductor dels diferents capítols són en Tupark i en Nabuc, que representen el mal i el bé respectivament, encarnats en la figura d’un gall dindi i d’un petit ocell, i també l’Ésser transcendent, principi i fi de totes les coses, que acompanya el pelegrí durant tot el camí.

Els 7 superpoders de la felicitatEls 7 superpoders de la felicitat, de Juanjo Fernández | Aquest llibre presenta idees falses sobre la felicitat i com desmuntar-les. També hi apareixen les quatre cares i els set superpoders de la felicitat, que consisteixen en estratègies molt senzilles, però molt poderoses, com per exemple donar gràcies, demanar perdó, pensar en positiu, ser generosos, cuidar-se. En definitiva, propostes per trobar la felicitat ben aprop, per viure millor en totes les circumstàncies, especialment en l’àmbit de la família.

Economia i ecologiaEconomia i ecologia, de Bernat Sellarès | És el quart volum de la col·lecció OIKOS publicada conjuntament per l’Editorial Claret i Justícia i Pau, l’objectiu de la qual és reflexionar sobre l’economia actual i el seu impacte en la societat des de la mirada de l’Evangeli i de la doctrina social de l’Església, així com del testimoniatge de persones rellevants connectades amb la realitat quotidiana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.