Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 PRONÒSTICS (Recés quaresmal de la Mònica 03 i la Glòria)

            El segon dia del recés de Quaresma plovia. Era com una certa comunió amb el diagnòstic que havien fet la Glòria i la Mònica 03 sobre la situació de la malaltia social del nostre món. El cel estava encapotat, fosc, el vent fred era molest. Però elles no estaven disposades a acceptar que el temps modifiqués els seus propòsits. Avui tocava meditar i parlar del pronòstic.

              PRONÒSTIC: Deteriorament de les majories humanes, insatisfacció consumista, augment de les malalties psicològiques, migracions en recerca de nova vida, violència, malestar familiar, dependències, sentiments de culpabilitat per no tenir valor per afrontar la situació, destrucció de valors morals, perill ecològic, augment dels suïcidis, buidor espiritual de grans sectors de les mateixes minories dominants, augment de la misèria extrema, deteriorament i disminució de la classe mitjana...

            (Mònica 03): Glòria, aquest és el pronòstic que fan els analistes i els entesos si tot segueix igual com ara, i si el ritme d’explotació social i natural actual ens va marcant el futur. És evident i ja en tenim proves significatives. La velocitat de creuer marca aquest camí. Però no són matemàtiques. Podem imaginar un pronòstic diferent, no creus?

            (Glòria): Mònica, toca de peus a terra, no siguis tan optimista. Els gran interessos dominants deuen tenir els seus refugis, les solucions molt pensades per mantenir-se i fins per augmentar el seu poder de manera directa o indirecta. Anem ràpidament per un camí que porta a un abisme i ells segur que, abans de caure, tindran els seus paracaigudes i avionetes per fugir o amagar-se...

            (Mònica 03): Deixa’m que t’expliqui un pronòstic alternatiu. He estat pregant, li he demanat a l’Esperit llum i força. Vull somniar que un altre món és possible.             “PRONÒSTIC ALTERNATIU. Va creixent arreu una opinió del parany i augmenten els grups ecologistes que concedeixen el seus vots a partits que en els seus programes tinguin plans concrets no sols per frenar la tendència actual sinó per potenciar una altra manera de viure. Aquest moviment el piloten els grups feministes. Les dones portem la vida en nosaltres. Pels fills no permetrem la destrucció de la terra.  DONES DE TOT EL MÓN, UNIU-VOS PER AQUESTA CAUSA, ÉS PELS NOSTRES FILLS. Jo crec que serem imparables en la mesura que ens centrem en els fills. La maternitat és la força més gran de la naturalesa.”

            Oh, Mònica, quina vitalitat!