Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Eduard Rafel/OHSJD) Els Serveis Socials de Sant Joan de Déu han obert una nova llar al barri de Roquetes de Barcelona. La Llar Roquetes té aproximadament uns 100m2 distribuïts en menjador, cuina, quatre dormitoris individuals, un traster, un bany i una terrassa.
Els quatre residents a Llar Roquetes tenen trajectòria a Sant Joan de Déu Serveis Socials, i presenten un alt grau d’autonomia. Aquests residents estan seguint de forma positiva un pla de treball pactat amb treball social, que contempla aspectes com la formació, la inserció laboral, manteniment de la feina, reprendre i mantenir el contacte amb familiars, crear xarxa de suport, correcta administració econòmica, etc. Aspectes de la esfera bio-psico-social que progressivament es van recuperant. Però que necessiten temps per assentar-se i que aquesta recuperació sigui real. Les llars com la Llar Roquetes faciliten donar un espai digne i adient per assolir aquests objectius, apropant la persona a la comunitat, fent que aquesta faci un ús normalitzat dels recursos així com una vida molt més autònoma i responsable.
Amb la obertura de la Llar Roquetes, Sant Joan de Déu Serveis Socials disposa de 33 places residencials en pisos d’inclusió. La disminució de la presència de professionals d’intervenció social, es du a terme sense perdre vinculació ni amb els professionals ni amb el compromís per ambdues parts per assolir els objectius. Els professionals realitzen vistes a les llars per tal de supervisar el bon funcionament, així com també dels plans de treball establerts amb la finalitat que, les persones residents, dia a dia, es vagin apropant més al que es podria anomenar normalitat i anar deixant enrere el concepte “sense Llar”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.