Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Vatican News) “Tinc un gran dolor al meu cor per l'empitjorament de la situació a Ucraïna. Tot i els esforços diplomàtics de les últimes setmanes, s'estan obrint escenaris cada cop més alarmants”. Aquestes han estat les paraules del papa Francesc al final de l'audiència general d'aquest dimecres a l'Aula Pau VI. "Com jo, tanta gent de tot el món sent angoixa i preocupació”, ha afirmat constatant que “una vegada més la pau de tothom es veu amenaçada per interessos partidistes”.

El Papa ha fet una crida als responsables polítics a fer "un examen seriós de consciència davant Déu". Un Déu que "és de la pau i no de la guerra; i que és el pare de tots, no només d'alguns", ha dit. Ha demanat ser germans i no enemics i ha demanat a totes les parts implicades que s'abstinguin de dur a terme qualsevol acció que pugui causar encara més patiment a les poblacions. Unes accions que podrien desestabilitzar la convivència entre les nacions i desprestigiar el dret internacional, ha assegurat.

Una jornada de pregària conjunta

El papa Francesc ha estès la crida a tothom, "creients i no creients", convidant-los a unir-se a una jornada de pregària conjunta per la pau. "Jesús ens va ensenyar que a la insensatesa diabòlica de la violència es respon amb les armes de Déu: la pregària i el dejuni", ha dit el pontífex. Ha demanat que el proper 2 de març, coincidint amb la festivitat del dimecres de cendres, es faci una jornada de dejuni per la pau. "Animo de manera especial els creients perquè aquell dia es dediquin intensament a la pregària i al dejuni". Ha acabat les seves paraules demanant que la pau "preservi el món de la bogeria de la guerra".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.