Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) En Toni Zafra comença la seva jornada laboral com a professor als Salesians de Sarrià a les 8h. Arriba mitja hora abans per preparar les coses i repassar els continguts de la classe, i a les 9h agafa de nou el cotxe per encaminar-se a l'Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco de Barcelona, enclavat a l'obra salesians Martí Codolar. Estudia el 3r any del Grau de Teologia i compagina la docència amb l'estudi.

Té 28 anys i forma part també de l'equip de Pastoral de l'escola. "La idea és enriquir aquest equip amb aportacions i la Teologia em dota d'eines per poder fer plans de pastoral amb un rerefons teològic", afirma en Toni.

Els salesians van arribar a Martí Codolar l'any 1949. La família Lluís Martí Codolar els va oferir la casa per fer-hi un seminari salesià, activitat que fins a l'actualitat han combinat amb d'altres, però sempre mantenint la formació de joves. Primer com a seminari -només per a salesians- i després a partir de l'any 1966 obert a altres congregacions religioses i a persones laiques que "han volgut formar-se cristianament", recorda el director de l'Institut, Jordi Latorre.

Des de l'any 1995 -ara fa just vint anys- va començar com a Institut Superior de Ciències Religioses, un centre autònom però vinculat a la Universitat Salesiana de Roma, "els títols que donem a l'Institut són títols eclesials i reconeguts arreu del món", afirma Latorre. Però què els pot diferenciar d'altres facultats per exemple? En Toni Zafra i en Jordi Latorre coincideixen: "la proximitat i la personalització en els estudis", característica que ho permet el fet de ser pocs alumnes, acompanyat de l'enclavament "de pau i tranquil·litat que ofereix l'entorn".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.