Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
canolich-music-festival-00
Fotografia: Canòlich Music.
Galeria d'imatges

Bisbat d'UrgellEl Festival Canòlich Music 2022 ha tancat aquest cap de setmana amb la participació d'uns 1.500 joves d'Andorra. En l'acte central del festival, la missa jove a la parròquia de Sant Julià de Lòria, l'arquebisbe Joan-Enric Vives ha tancat les jornades felicitant els organitzadors, els participants, els músics, els voluntaris i entitats participants. Ha destacat la llarga trajectòria de l'esdeveniment que, enguany, ha arribat a la seva desena edició.

Vives ha encoratjat els joves a viure "amb fe i amb alegria" i "en el seguiment del Crist, un referent que mai decep". Ho ha fet en el tram final de la celebració eucarística jove, que ha omplert l’església parroquial, i que ha presidit Pepe Chivert, rector de la parròquia i delegat diocesà d’Ensenyament. Ha estat solemnitzada per la música i els cors en directe del grup Meraki.

Precisament, Chisvert és l'impulsor del festival que, en aquesta ocasió, ha comptat amb el suport dels mestres i professors de religió per a organitzar i vetllar per cada detall de les activitats i dels concerts. El delegat diocesà d'ensenyament ha fet una valoració molt bona dels resultats del festival, després de dos anys de moltes dificultats per a organitzar-lo a causa de les restriccions per la pandèmia.

Com és tradició, la missa a la parròquia de Sant Julià de Lòria, s'ha retransmès pel canal de YouTube del bisbat d’Urgell i per Andorra Televisió. Després el Canòlich Music s'ha tancat amb una sessió de DjGarden & AlexGR als locals parroquials, després d’un sopar de germanor.

Els músics convidats enguany han estat Miki Núñez, Grilex, Meraki i Cesc Sansalvadó. El 16, 17 i 18 de novembre el Canòlich Music ha estat present a les aules dels alumnes de 3r i 4t d’ESO de les escoles d’Andorra amb els artistes com Cesc i Miki Núñez. Justament, el divendres 18 de novembre, uns 500 alumnes i monitors de 1r i 2n d’ESO de Sant Julià de Lòria, van participar d’un dinar de germanor seguit d’un concert amb Grilex, que es va dur a terme a l’església parroquial.

10 anys de música i fe amb els joves d'Andorra

Aquest dissabte 19 de novembre s'han complert els deu anys de celebració ininterrompuda de l’esdeveniment, acollit des dels seus inicis per la parròquia de Sant Julià de Lòria d'Andorra.

En aquella primera ocasió es va començar en un format d’un sol dia. Aquell primer Festival de Música Cristiana cercava establir moments de diàleg entre els joves i la fe, i alhora obrir Andorra a joves de Catalunya i de França. El seu objectiu era que en gaudissin joves a partir de secundària, però no hi havia límit d'edat per a participar-hi. "Els objectius s’han complert al llarg dels anys", expliquen des del bisbat.

En aquesta activitat hi han participat miler i milers de joves, que han gaudit de la música, dels espais de formació, dels moments de reflexió i pregària compartida, i de tallers pensats i creats expressament per a ells. A més, s’han creat vincles entre grups de punts geogràfics molts diversos i han pogut participar joves d’arreu de Catalunya, de València i de Madrid.

D'aquests deu anys, el bisbat també destaca que s’ha estat capaç d’obrir l’església de Sant Julià de Lòria a una fusió de generacions i a famílies senceres que han participat en les misses multitudinàries que s’han organitzat en cada esdeveniment, sempre amb música en directe.

Des de fa tres anys, el festival ha fet un gir i s’ha introduït a les escoles, a les classes de religió, on s’han fet tallers i participacions dels joves amb els músics, que més tard, han estat els que han fet ballar en diferents concerts. L’església ha estat l’escenari de moltes d’aquestes actuacions i s’ha convertit en un centre neuràlgic de la parròquia de Sant Julià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.