Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
fundacio-comtal-hamza
Fotografia: Fudnació Comtal.
Galeria d'imatges

Fundació Comtal Fa gairebé 5 anys que l'Hamza va arribar a Barcelona des del Marroc en un viatge migratori molt dur. És un dels casos de la Llar Germà Adrià de la Fundació Comtal de La Salle de Catalunya que ajuda joves migrants a regularitzar la seva situació i els acompanya en l'obtenció de permisos de treball i de residència. "Un cas d'èxit i d'objectius aconseguits", diuen des de la Fundació.

Com molts adolescents, l'Hamza sempre havia somiat travessar la frontera per poder construir una nova vida a la ciutat i poder ajudar la família. Amb molta por i alhora coratge, l'abril del 2018 va arribar a Catalunya en situació d’extrema vulnerabilitat i desemparament, moment en el qual va iniciar el seu període de tutela amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), fins que el 2020, va complir la majoria d’edat. És llavors quan va ser derivat a la Llar Germà Adrià de la Fundació Comtal, un pis de promoció a l’autonomia fins als 21 anys.

La Fundació Comtal de La Salle acompanya joves migrants per obtenir els permisos de treball i de residència

A la Llar, se li va oferir un espai segur on viure i fer possible el seu projecte de vida. Al setembre del mateix any, va començar amb molta il·lusió un Programa de Formació i Inserció (PIF) de cuina a l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal, que va acabar amb èxit el juny del 2021.

Durant tot aquest temps, l'Hamza va ser acompanyat també pel Punt Incorpora Jove de la casa, que treballa i atén joves extutelats que volen millorar la seva ocupabilitat a través de l’acompanyament i la capacitació laboral.

Durant el seu pas per l’Incorpora, l'Hamza es va comprometre a assistir a les tutories individuals d’orientació laboral, que van dissenyar-li a mida, i a millorar les seves competències transversals i digitals per tenir més possibilitats d’accés al mercat de treball.

Un programa referent d'emancipació

Convençut que es volia dedicar professionalment al món de la restauració, va iniciar un complex procés per regularitzar la seva situació administrativa. Amb el suport de l’equip educatiu de la Llar i del servei d’assessorament jurídic del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, l'Hamza va renovar el seu permís de residència i va aconseguir també el permís de treball.

Gràcies al seu esforç, i al programa d’inserció de la Xarxa de Joves de Barcelona, del qual va formar part, va signar un contracte de treball dintre d’una formació dual de cuina en un restaurant del barri de Santa Caterina, a Barcelona.

Actualment, l’Hamza està molt agraït de continuar vinculat a la Fundació Comtal mitjançant el programa referent d’emancipació del projecte IMEX, que ajuda al jove en el seu procés d’emancipació i en tots els seus nous reptes de futur. Quant a la feina, es troba molt a gust treballant de cambrer i cada dia desenvolupa funcions de més responsabilitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.