Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
ucraina-tarragona-centre-00
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

ARQUEBISBAT DE TARRAGONA Un autobús amb quaranta refugiats ucraïnesos, majoritàriament infants i dones, han arribat aquest divendres a la casa d’exercicis Cardenal Arce de la Selva del Camp. Aquest nou grup se suma a les gairebé quaranta persones que actualment estan acollides en aquest edifici de l’arquebisbat de Tarragona.

L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha rebut als refugiats; juntament amb el cònsol general d’Ucraïna a Barcelona, Voroboyv Artem; l’alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals, així com altres autoritats locals, els ucraïnesos que ja resideixen a la Casa d’exercicis i els voluntaris de les diferents organitzacions que hi col·laboren.

Durant la rebuda dels refugiats, Voroboyv Artem ha donat les gràcies, en nom del Govern d’Ucraïna, a totes les persones i institucions que han fet possible aquesta acollida, assegurant que “encara que ens divideixin tres mil cinc-cents quilòmetres, som pobles germans”. “Veient els somriures i les cares dels nens que acaben d’arribar em quedo sense paraules”, va expressar.

Per la seva part, l’arquebisbe Joan ha afirmat que aquesta casa podia ser “un oasi de pau que pugui irradiar llum als nostres cors i esdevenir portadors de pau enmig de la guerra”. En aquest sentit, ha demanat a totes les persones creients que preguessin per la pau “i perquè canviïn els cors dels governants de les nacions”. “Sense les institucions i les ONGD, aquest petit miracle que és aquesta casa no hauria estat possible”, ha assegurat l'arquebisbe. De la mateixa manera, ha agraït la tasca de les dues religioses que han rescatat el grup que va arribar: “Sou com dues espelmes enceses enmig de la foscor. Que el Senyor us doni fortalesa, us acompanyi i us estimuli a continuar”.

L'encarregada de la gestió de l’ajuda humanitària que es desenvolupa a la casa d’exercicis Cardenal Arce, Carlota Olesti, ha assegurat que es treballa en “l’acompanyament i l’adaptació de les persones perquè es trobin en un ambient de família”. Ha remarcat, també, la “transformació que ha suposat per a tot aquest projecte el fet de poder tenir el Senyor al sagrari de la capella que hi ha a la Casa”.

En acabar els parlaments, el grup de refugiats han cantat, emocionats, l’himne nacional d’Ucraïna.

L’organització SOS Ucraïna, que aplega l’ONGD Coopera i Acció Familiar Barcelona, va enviar dos voluntaris a Ucraïna amb la missió de rescatar aquest nombrós grup de persones que prèviament havien reunit dues religioses de l’Institut del Verb Encarnat. La greu situació que viu el país va fer que no poguessin sortir-ne el dimarts tal com estava previst. Finalment, el dimecres van emprendre el llarg viatge fins a la Selva del Camp, on van arribar el passat divendres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.