Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Després de la polèmica per la celebració d’una beatificació amb 600 persones a la Sagrada Família l’arquebisbat de Barcelona ha fet una nota demanant “disculpes a aquelles persones que s’hagin sentit ferides, mentre patim restriccions en la nostra vida laboral i familiar”. La nota de diumenge al vespre, l’endemà de la beatificació que es va fer dissabte al matí, l’arquebisbat recorda que “la Missa es va celebrar complint escrupolosament totes les mesures exigides per la legislació vigent, com s’ha anat fent des de l’inici de la pandèmia a totes les esglésies de l’arxidiòcesi”.

El text també exposa el “desconcert per la resposta d’algunes autoritats a la celebració d’una Missa que complia tots els requisits legals i condicions sanitàries”. Com s’ha fet evident al llarg del dia, tant la Generalitat com l’Ajuntament estaven informats de la celebració i hi van enviar els seus representants sense qüestionar la celebració de l’acte. L'arquebisbat explica que beatificació de Joan Roig i Diggle estava programada des de feia un any i que "ha coincidit amb un moment especialment delicat a causa de la pandèmia".

Finalment, la nota vol mostrar afinitat amb el món de la cultura i de la restauració i l’arquebisbat demana que “el més aviat possible es pugui reiniciar la seva activitat econòmica, amb les mesures oportunes que minimitzin el risc de contagi”.

Comunicat de l'Arquebisbat de Barcelona

Barcelona, 8 de novembre de 2020

Davant la polèmica generada per la celebració de la Missa amb motiu de la beatificació del jove màrtir Joan Roig i Diggle, prevista des de feia un any, i que ha coincidit amb un moment especialment delicat a causa de la pandèmia, volem manifestar que:

En primer lloc, l'Arquebisbat de Barcelona i l'Associació d'Amics de Joan Roig i Diggle, organitzadors de l'acte litúrgic, volem demanar disculpes a aquelles persones que s’hagin sentit ferides, mentre patim restriccions en la nostra vida laboral i familiar. La Missa es va celebrar complint escrupolosament totes les mesures exigides per la legislació vigent, com s’ha anat fent des de l’inici de la pandèmia a totes les esglésies de l’arxidiòcesi.

En segon lloc, volem manifestar el nostre desconcert per la resposta d’algunes autoritats a la celebració d’una Missa que complia tots els requisits legals i condicions sanitàries. A més, feia setmanes, totes les institucions havien rebut una invitació a aquesta Missa. Davant les restriccions d’aforament actuals, a través dels mitjans de comunicació i les principals xarxes socials, es va oferir la possibilitat de seguir aquesta acte litúrgic per ràdio, televisió i Internet.

Finalment, ens unim a la petició del món de la cultura i de la restauració perquè el més aviat possible es pugui reiniciar la seva activitat econòmica, amb les mesures oportunes que minimitzin el risc de contagi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.