Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Del 22 al 25 de gener s'ha celebrat al centre internacional d'espiritualitat Cova de Manresa el segon Congrés de coordinadors de Pastoral de col·legis de JECSE, la xarxa de col·legis jesuïtes d'Europa, amb el lema "Podem parlar de Jesús?".

L'esdeveniment, que ha comptat amb líders i coordinadors de pastoral de col·legis de secundària, tant laics com jesuïtes, ha estat una oportunitat per reflexionar sobre la missió compartida, abordar els reptes d'avui i, sobretot, compartir experiències i bona pràctiques d'acció pastoral a les escoles.

Els participants han manifestat un alt grau de satisfacció, especialment per la qualitat i la inspiració de les dues ponències, que han estat a càrrec dels jesuïtes Adrian Porter i José María Rodríguez Olaizola. Porter és actualment delegat d'educació a la província britànica i director del Jesuit Institute a Oxford. Per la seva banda, Rodríguez Olaizola és secretari de comunicació de la província d'Espanya de la Companyia de Jesús i escriptor, autor de diversos llibres sobre l'experiència de la fe i el treball pastoral.

També ha estat molt ben valorada la feina d'aquests dies per la profunditat en l'intercanvi dels grups dinàmics i la qualitat dels tallers que s'han presentat. Cal destacar, per exemple, la presentació d'experiències sobre el treball amb adolescents i com utilitzar formes adequades de comunicació apropiades a les seves etapes de desenvolupament, a càrrec del jesuïta hongarès László Elek, o el programa pastoral dirigit als pares i mares que s'està duent a terme a Holanda. Els participants han tingut ocasió també de conèixer iniciatives de treball sobre diversitat cultural i religiosa, o una proposta d'obertura del dia a l'escola recorrent a mitjans ignasians, a l'espiritualitat i a mitjans socials atractius per als joves.

A més els assistents a aquesta trobada van tenir ocasió de descobrir alguns, i redescobrir altres, els llocs ignasians de Manresa, tan significatius per a la nostra espiritualitat, així com Montserrat, on es va tancar el congrés amb una visita i una eucaristia, concelebrada per 18 jesuïtes. Aquest ha estat el primer congrés amb Ilse Dekker com a directora de JECSE i sens dubte el resultat ha estat molt satisfactori per a la pastoral dels col·legis de jesuïtes a Europa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.