Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR/França) El bicentenari marista, que l'Institut celebra enguany, porta per lema 'un nou començament'. Fa uns dies el papa Francesc rebia el Superior General dels Maristes, el català Emili Turú, i adreçava una carta a l'Institut en què remarcava que el lema "sintetitza tot un programa de renovació que suposa mirar amb agraïment el passat, discernir el present i obrir-se amb esperança al futur".

I quin és aquest futur? Cap a on va l'Institut Marista? El passat mes de gener s'iniciava la celebració del bicentenari a diferents parts del món. Catalunya Religió es va fer present a França, lloc fundacional de la congregació. Aprofitant l'efemèride vam parlar amb el Vicari General de l'Institut Marista, l'escocès Joseph Mc Kee. Mc Kee va fer el postulantat i el noviciat al monestir de les Avellanes i ha treballat durant dècades al continent africà.

Mc Kee reconeix que durant dècades les vocacions religioses provenien del continent europeu. A l'actualitat l'Institut Marista compta amb noves terres vocacionals com Amèrica o Àsia, representant quasi el 80% del noviciat actual de la congregació. Però tot i que la fisonomia vocacional hagi variat el que no varia és la missió. El Vicari General té clar que vivim en un món globalitzat i que les perifèries de les quals parla el papa Francesc tant poden ser geogràfiques com existencials.