Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR/Germans Maristes) El superior general del Germans Maristes, el català Emili Turú, destaca el testimonis dels maristes blaus que viuen a la ciutat síria d'Alep en el seu missatge amb motiu de la festa del fundador de l'Institut que celebra aquest dissabte. Turú llança el repte a tota la comunitat marista perquè els germans de les zones de confort, recolzant-se en el testimoni d'aquests maristes que viuen sota les bombes.

El mateix superior general va entrevistar, en vídeo, a tres germans sirians durant el seu viatge al Líban. Allà es va celebrar la reunió de la Conferència Europea Marista, del 10 al 14 de maig, amb l'esperança d'encoratjar als maristes a "assumir riscos".

El vídeo inclou testimonis de Georges Hakim, Georges Sap i Bahjat Azrié, que es van desplaçar d'Alep a Beirut per narrar el seu treball i la situació actual que travessa un país destrossat per la guerra. Expliquen que la seva voluntat és continuar sent maristes al costat dels qui més pateixen i que volen mostra com es pot "continuar trobant sentit a la vida vivint en el caos i enmig de la guerra". També relaten els projectes que tenen en marxa a Alep d'aliments, habitatge, atenció als ferits per atendre urgències immediates o d'educació i formació d'infants i joves.

En el vídeo també es recull els testimonis de dos joves voluntàries, una cristiana i l'altra musulmana, que parlen del seu treball amb els maristes a Síria. Expliquen com la seva "petita esperança són els germans maristes".

Emili Turú va filmar el seu primer missatge en vídeo per a la festa de Sant Marcel·lí Champagnat l'any passat per ressaltar l'inici de la preparació de tres anys que ens conduiran al bicentenari de l'Institut, l'any 2017.

En el missatge d'enguany, el germà Turú expressa la seva gratitud i suport als maristes que es troben en situacions difícils o perilloses a tot el món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.