Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
pere-tarres-1
Fotografia: Fundació Pere Tarrés.
Galeria d'imatges

Fundació Pere Tarrés Un autocar amb una trentena d'infants, adolescents i joves ha sortit aquest dilluns de Barcelona en direcció a la casa de colònies de La Sala, al Berguedà. Es tracta de la primera sortida de totes les colònies que acolliran uns 1.200 infants en situació de vulnerabilitat aquest agost amb el suport de la Fundació Pere Tarrés.

Aquestes colònies marquen l’inici de les activitats que la Fundació Pere Tarrés ha preparat entre finals de juliol i finals d’agost per a infants de famílies en situació de vulnerabilitat i que s’emmarquen en la campanya 'Cap infant sense colònies'.

En el context d’aquesta campanya, la Fundació aplega les donacions d’empreses, administracions, ciutadans a títol particular i aportacions pròpies per fer possible que milers d’infants i joves puguin gaudir al llarg de l’estiu de casals, colònies i altres activitats de lleure.

Globalment, durant tot l’estiu, la Fundació Pere Tarrés preveu becar en total uns 6.300 infants en situació de vulnerabilitat

Poder participar en aquestes activitats d’estiu és molt important per a aquests infants i les seves famílies, ja que després de diverses crisis successives, la Fundació Pere Tarrés ha constatat com la pobresa s’ha cronificat. A més, a l’estiu la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos i aquests nens i nenes sovint estan sols a casa mentre els seus pares i mares treballen.

Les activitats d’estiu que s’organitzen aquests dies són la continuació de l’acció preventiva que els centres socioeducatius, els centres d’esplai i altres recursos socials realitzen durant el curs.

Després de les colònies, la Fundació Pere Tarrés posa en marxa també la setmana que ve diversos casals d’estiu per a infants en situació vulnerable, en els quals hi participaran vora 700 nens, nenes i joves. És a dir, en total, aquest mes d’agost l’entitat promourà programes de lleure educatiu becats per a prop de 2.000 infants i joves.

Globalment, durant tot l’estiu, la Fundació Pere Tarrés preveu becar en total uns 6.300 infants en situació de vulnerabilitat social a través de la seva campanya solidària, més que cap altre any abans. Aquesta dada inclou els infants participants en les colònies i casals becats que comencen ara i que s’allarguen fins a final d’agost, però també els que participen tot l’estiu en les activitats d’estiu dels centres adherits a la xarxa de centres socioeducatius de la Fundació i els infants becats puntualment en el marc dels casals i colònies ordinaris de la Fundació Pere Tarrés i del seu Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.