Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Sant Benet) El monestir de Santa Cecília de Montserrat ha acollit la celebració dels 70 anys d'història de la comunitat de Sant Benet. La festa, que ha tingut lloc aquest divendres, ha reunit més d'una cinquantena de monges i monjos.

La comunitat benedictina ha celebrat una eucaristia d'acció de gràcies presidida per l'abat del monestir de Santa Maria de Montserrat, Manel Gasch, i concelebrada per l'abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà, i el prior del monestir de Solius, Josep Peñarroya.

En l'eucaristia, a més de la comunitat de Sant Benet, amb la seva abadessa Maria del Mar Albajar, han assistit l'abadessa del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona, Esperança Atarés; l'abadessa del monestir de Vallbona de les Monges, Anna M. Camprubí; i la priora del monestir de Sant Daniel de Girona, Assumpció Piferrer. A més, també han acompanyat la comunitat la presidenta de la Congregació Benedictina Europea de la Resurrecció, Myrèse Dupagne, a la qual pertany el monestir de sant Benet de Montserrat.

Després de la missa a Santa Cecília, la trobada ha continuat al monestir de Sant Benet amb una arrossada on també s'hi han afegit els monjos del monestir de Santa Maria de Montserrat.

Dues comunitats que havien perdut els seus monestirs

El dia 13 de maig de 1952 dues comunitats benedictines es van unir per donar origen a una nova comunitat: la de Sant Benet de Montserrat. Aquell dia, es van trobar al monestir de Santa Cecília de Montserrat les monges provinents del monestir de Sant Anton i Santa Clara, fundat el segle XIII a Barcelona, i les del monestir de Sant Benet de Mataró que hi residien des del 1939 temporalment, l'origen del qual es remunta al segle XIX. Totes dues comunitats havien perdut els seus monestirs durant de la Guerra Civil Espanyola i van acceptar la proposta d'unir-se i instal·lar-se a la muntanya de Montserrat.

Actualment, encara hi ha tres monges que van viure en primera persona el dia de la unió: Assumpta Bardolet, Maria Mercè Coll i Maria Tecla Carricondo. Totes elles han pogut participar de la festa amb la comunitat 70 anys després.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.