Vés al contingut

notícies relacionades

La comunitat de Sant Benet de Montserrat celebra 70 anys de la seva fundació

(Sant Benet) El monestir de Santa Cecília de Montserrat ha acollit la celebració dels 70 anys d'història de la comunitat de Sant Benet. La festa, que ha tingut lloc aquest divendres, ha reunit més d'una cinquantena de monges i monjos.  La comunitat benedictina ha celebrat una eucaristia d'acció de gràcies presidida per l'abat del monestir de Santa Maria de Montserrat, Manel Gasch, i concelebrada per l'abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà, i el prior del monestir de Solius, Josep Peñarroya.

L’Àmbit Cultural de Benedictines: frontissa entre monestirs femenins i societat

(ACUB) Les benedictines dels monestirs de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i Sant Benet de Montserrat han presentat oficialment el projecte ACUB Àmbit Cultural de Benedictines. Nascuda el juliol de 2020, ha estat creada per conservar, gestionar i difondre el seu patrimoni documental, històric i cultural en successió del ja desaparegut SAF, el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines.

Un mural homenatja les primeres monges de Sant Joan de les Abadesses

(Jordi Vilarodà –Sant Benet de Montserrat) Emma, Adelaida, Ranlo, Fredeburga i Ingilberga. Cinc dones que als segles IX i X van regir el destí d’un dels primers monestirs benedictins de Catalunya, són recordades en el mural ceràmic que aquest dissabte s'ha inaugurat al poble que encara en preserva el record en el seu nom: Sant Joan de les Abadesses.

Forcades sobre Sinclètica: “Els professors han de tenir una perla”

(Laura Mor –CR/Sant Benet de Montserrat) Els va semblar que dir-se “escola de vida” era “massa pretensiós”. Al final, s’han definit com a escola monàstica amb el nom de Sinclètica. La monja benedictina Teresa Forcades dirigeix aquest nou projecte del monestir de Sant Benet. Una proposta que té el suport de la comunitat i que neix amb la complicitat de l’abadessa, Maria del Mar Albajar. Un bon tàndem. Dues religioses que tenen tanta humilitat com bones idees i potència creativa.

Els religiosos de Catalunya obren el recés d'Advent a tothom

(URC) Aquest dissabte 19 de desembre al matí la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) convoca el recés d’Advent amb el lema ‘L’esperança des del testimoni’. El recés arriba en un context social que ha patit i continua patint avui dia les conseqüències de la Covid -19. Per això, amb l’objectiu de revifar l’esperit, es presentaran diferents testimonis d’esperança.

Maria del Mar Albajar: entendre la Pasqua des del no-lloc

(Jordi Llisterri-CR) L’abadessa del Monestir de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar, ha estat l’encarregada aquest any de pronunciar el Pregó de Pasqua a la Fundació Blanquerna. En aquest vídeo el podeu veure sencer.

panoràmica

Veure la fe