Vés al contingut

notícies relacionades

Nadal 2022

Per un món més fratern. Bon Nadal!

CR | Aquest any ens felicita el Nadal la nova abadessa de la comunitat cistercenca del monestir Santa Maria de Valldonzella, Maria Àngels Cornellà.
vallbona-monges

Els mossos investiguen un robatori al monestir de Vallbona de les Monges

ACN | Els Mossos d'Esquadra investiguen un robatori al monestir de Vallbona de les Monges, a l'Urgell. L'avís el van donar dissabte les monges que hi resideixen i segons la policia, els lladres s'haurien emportat elements de pedra de l'interior del temple, en concret dues piques i un arc de pedra del costat de la capella.

La comunitat de Sant Benet de Montserrat celebra 70 anys de la seva fundació

(Sant Benet) El monestir de Santa Cecília de Montserrat ha acollit la celebració dels 70 anys d'història de la comunitat de Sant Benet. La festa, que ha tingut lloc aquest divendres, ha reunit més d'una cinquantena de monges i monjos.  La comunitat benedictina ha celebrat una eucaristia d'acció de gràcies presidida per l'abat del monestir de Santa Maria de Montserrat, Manel Gasch, i concelebrada per l'abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà, i el prior del monestir de Solius, Josep Peñarroya.

Refugiades ucraïneses a Poblet: “Hem sortit de l’infern”. Bona Pasqua!

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) Segons l’ACNUR ja són 4,6 milions els refugiats ucraïnesos que han fugit a d’altres països des que va esclatar la guerra el 24 de febrer. A Catalunya moltes comunitats religioses s’han mobilitzat per fer possible una primera resposta. És el cas del monestir de Poblet que, des de fa quatre setmanes, acull una vintena de persones, la majoria dones i infants.

Mor Edmon Garreta, l'abat de Poblet que va fundar el monestir de Solius

(Laura Mor –CR) Aquesta matinada ha mort als 96 anys el monjo cistercenc Edmon Maria Garreta i Olivella, abat emèrit del monestir de Poblet i primer prior de Solius. De temperament sensible i discret, va poder participar al gener de la celebració dels 50 anys del naixement del monestir de Santa Maria de Solius.

“Monjos i monges hem rebut la missió de ser testimonis de vetlla”

(Abadia de Montserrat/CR) Un centenar de monjos i monges dels monestirs benedictins i cistercencs catalans han viscut aquest dimecres una jornada monàstica a Montserrat per cloure l’Any Sant de la Misericòrdia. Després d’entrar tots per la Porta Santa de la Misericòrdia de la Basílica i venerar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, han participat en l’Eucaristia que ha presidit el pare abat Josep M. Soler.

L'abat de Poblet inicia el seu servei "sense deixar de ser monjo"

(Jordi Llisterri-CR) "És el pitjor que li pot passar a un monjo; que et facin abat". És el que comentava un membre de la família cistercenca quan s'ha acabat la cerimònia de benedicció del nou abat de Poblet que s'ha celebrat aquest dissabte al monestir.

recull de notícies

Veure la fe