Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts

(Abadia de Montserrat) La VI Setmana de la Bíblia, precedida pel diumenge de la paraula de Déu, tindrà lloc del 24 al 29 de gener. El lema proposat enguany per les entitats promotores és 'La Paraula, font de consol i esperança', una expressió inspirada en un text de la Carta als Romans, on Pau afirma que les escriptures deixen constància i donen consol i esperança. 

Un missatge que, per als organitzadors, és "realment encoratjador i sempre necessari, especialment davant la problemàtica sanitària, econòmica i social que viu actualment la humanitat".

Per tal de difondre la Setmana de la Bíblia s'ha editat un cartell que tots els bisbats amb seu a Catalunya han fet arribar a parròquies i altres comunitats. D’aquesta manera, s’organitzen activitats, celebracions i cursos que ajuden a animar bíblicament la vida de les comunitats, amb l’objectiu de convidar a cercar i trobar consol i esperança en la Paraula de Déu durant el temps de pandèmia, "que tant de sofriment ha causat i causa encara", asseguren des de l'organització. També es pot descarregar al web de la Setmana una nova carpeta, en format digital, de la col·lecció 'Llegir la Bíblia en grup'. Es tracta de la corresponent a l’Evangeli de Sant Lluc.

Entre els actes més destacats d'aquesta setmana hi ha la reflexió sobre l'evangeli de Lluc des de Roma a càrrec del carmelita Agustí Borrell; l'audició d'orgue a càrrec de Bernat Bailbé a la basílica dels sants màrtirs Just i Pastor de Barcelona; la reflexió a càrrec de la secretària de la Pontifícia Comissió Bíblica, Núria Calduch; l'ofici de vespres des de Montserrat que es podrà seguir de manera presencial o a través de MontserratTV; o la meditació teològica sobre la façana de la Glòria a càrrec d'Armand Puig. Tots els actes es poden consultar al web de la Setmana de la Bíblia i alguns d'ells es podran seguir a través de la mateixa pàgina web

Activitats per fomentar la lectura i el coneixement de la Bíblia

La Setmana de la Bíblia és una jornada instituïda des de 2019 pel papa Francesc per a ser celebrada el tercer diumenge de durant l’any que enguany serà el proper 23 de gener. L’elecció d’aquest diumenge obeeix a la proximitat de la setmana de pregària per a la unitat dels cristians, que s’escau cada any del 18 al 25 de gener. Durant aquesta setmana, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’escriptura.

Les entitats promotores d'aquesta jornada són l'Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, l’Editorial Claret, Ràdio Estel, Catalunya Cristiana i l’abadia de Montserrat, que actuen sota el patrocini de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.