Pasar al contenido principal
2 Catalunya Religió Mié, 04/11/2015 - 10:23
Galeria de fotos Media

(Arquebisbat de TarragonaMés d’un centenar de persones va participar la nit de Tots Sants en la visita teatralitzada al campanar de la Prioral. L’activitat, organitzada per Còdol Educació, va recuperar el tradicional toc de la matinada del dia de Difunts.

La resposta del públic, que en dos dies va esgotar totes les places, va superar les expectatives de l’organització. Per aquest motiu, es va afegir una nova visita a les que hi havia programades inicialment.

A la llum de les espelmes, el personatge va acompanyar els visitants pels diferents racons del campanar (escala de caragol, sala dels pesos, el carilló o les campanes) i els va donar a conèixer aquesta tradició oblidada, explicant-los també tot d’històries i poemes relacionats, i acabant fent la castanyada, panellets i vi dolç sota la campana Petra Clàudia.

Els Campaners de Reus van col·laborar en aquesta iniciativa fent sonar les campanes. Tal i com mana la tradició, les campanes Misericòrdia i Sant Pau, van bategar de nou convidant a recordar tots els difunts. L’antic toc de Pa i Nous, nom popular amb què es coneixia la tonada que anunciava la mort d’una persona molt pobra, va vibrar recreant una atmosfera màgica en la nit reusenca.