Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
consell-internacional-benedictines
Fotografia: Monestir de Sant Benet de Montserrat.

Sant Benet El Consell Administratiu de la Communió Internationalis Benedictinarum (CIB), l'òrgan que lidera totes les benedictines del món, s'ha reunit aquesta setmana al Monestir de Sant Benet de Montserrat. Es tracta d'un consell que es reuneix dues vegades l'any. Sant Benet ha acollit aquesta trobada perquè l'abadessa del monestir, Maria del Mar Albajar, és una de les conselleres del CIB, que ha estat reelegida durant aquest nou consell.

El Consell de la CIB està format per una moderadora, la seva assistent, quatre conselleres i una secretària. La moderadora és sister Lynn McKenzie, del monestir del Sagrat Cor a Alabama, els EEUU i repeteix el mandat des de la recent elecció a Roma el passat setembre de 2022. També van ser reelegides les abadesses Franziska Lukas d'Alemanya i Maria del Mar Albajar de Montserrat. Els altres membres del consell són sister Cecile Lañas de Filipines, i les abadesses Anna Brennan d'Anglaterra i Hilda Scott d'Australia.

La tasca principal d'aquest govern és estudiar quina és la forma d'organització més adequada per a les benedictines en aquest moment. Ara mateix la CIB és un òrgan de comunió sense cap estructura jurídica que uneixi o representi al conjunt de dones benedictines. Actualment, hi ha gairebé 13.000 benedictines arreu del món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.