Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
caritas-sant-feliu-turquia-siria
Fotografia: Càritas Sant Feliu del Llobregat.

CÀRITAS SANT FELIU Des de l'esclat de l'emergència a Turquia i Síria, Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat ha vehiculat diferents donatius. Ara, l'organització ha fet públic que ha fet un primer enviament de 12.000 € a la xarxa de Càritas Internacional que, a través de les Càritas presents al territori, està gestionant la resposta humanitària. Una ajuda que se suma als 200.000 € que va enviar la Confederació Càritas Espanya després dels terratrèmols d'aquest mes de febrer.

Actualment, ja es registren més de 35.000 persones mortes, més de 80.000 persones ferides i prop de 160.000 persones han hagut de ser evacuades dels seus habitatges. La població total afectada és de més de 13 milions de persones.

La situació a Síria ha afectat 4,6 milions de persones, d’aquestes més de 4 milions ja depenien de l’ajuda humanitària a conseqüència de la guerra. S’estima que en el terratrèmol han mort prop de 1.500 persones.

Càritas explica que actualment s'està atenent 200 persones al dia a Turquia

Càritas Internacional i els seus col·laboradors de l’església de Turquia, han habilitat punts d’acollida i informació a Istanbul, Esmirna i Anatòlia. S’han habilitat les seus de la xarxa Càritas com espais on es facilita tant alimentació calenta, com roba d'abrigar i productes d’higiene. Ara mateix aquests espais estan atenent al voltant de 200 persones al dia. També s’han habilitat espais per passar les nits tant a Iskenderun com a Mersin.

A Síria, Càritas està gestionant la situació i organitzant conjuntament amb altres organitzacions i les autoritats locals. Una primera resposta, a través de diversos centres d’acollida, ha estat l'accés a aigua potable, aliments, roba d'abrigar i productes d’higiene per a les persones afectades. A la zona de Latakia, s’han distribuït al voltant de 800 paquets d’aigua potable i 250 matalassos. Per altra banda, a Alep més de 650 paquets d’aigua potable i kits d’alimentació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.