Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
DALI-Jesuites-Clot
Fotografia: Jesuïtes.
Galeria d'imatges

CR / JESUÏTESEls alumnes de batxillerat, tercer i quart de secundària dels Jesuïtes El Clot s'han apropat al discerniment ignasià en un mateix espai per primera vegada. Els tallers per 'Discernir A La Ignasiana', o DALI, han agrupat a més de 600 alumnes a l'Alberg La Conreria aquest dijous 24 de novembre. Pels jesuïtes haver fet aquest canvi d'espai de manera conjunta dona una força i una significació molt gran al taller.

Fa molts cursos que l'Escola del Clot realitza aquest taller, però aquest any ho han fet totes les edats en el mateix recinte i al mateix temps. "Els alumnes d'aquestes etapes estan en moments vitals que els toca prendre decisions, per això els tallers són una eina clau per a ells", han explicat des de l'escola. DALI s'adapta a cada edat i procés vital a través de moments de reflexió, dinàmiques de grup i estones per compartir. Tot això per un objectiu: créixer en la capacitat de discernir i poder escollir amb llibertat i responsabilitat.

El responsable de pastoral de batxillerat, tercer i quart de secundària, Llibert Requena, explica el motiu pel qual realitzen aquests tallers sobre el discerniment: "El mètode que Sant Ignasi ens proposa, ens serveix per fer tries vitals tenint en compte tot allò que ens emociona i el que no". Això és important pels alumnes perquè "si es fa un bon discerniment, la decisió sempre serà encertada", diu. Un aprenentatge que no se centra només en una etapa, sinó que "es treballa al llarg dels quatre cursos".

El taller DALI és, potser, l’activitat de l'escola dels Jesuïtes El Clot que vincula més l'espai de tutoria amb el de pastoral. L'equip de pastoral i els tutors de cada edat han estat els encarregats de preparar els continguts dels tallers. Els mateixos tutors són els que han guiat l'activitat amb els seus alumnes, això ha permès veure i treballar processos personals dels alumnes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.