Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Salesians) Al voltant de 40 persones migrants han participat durant aquest curs de les classes de castellà organitzades pels Salesians La Mina. Es tracta d'un projecte realitzat a la Plataforma Socials dels Salesians al municipi de Sant Adrià del Besòs i a la Biblioteca Font de la Mina que enguany ha pres més importància. “S'ha apostat per donar-hi més rellevància i recursos perquè es considera una eina fonamental per accelerar la integració de les persones nouvingudes i oferir-los més oportunitats”, explica el responsable del projecte, José Luis Gonzalvo.

El curs ha acollit tres grups de persones migrants, un estava format per joves refugiats algerians i marroquins. Des dels Salesians expliquen que els grups estan formats majoritàriament per dones. També hi ha homes, però a alguns d'ells els ha costat més completar el curs en trobar feina.

Les classes han acabat aquesta setmana amb una trobada de tots els participants del curs. Junts han compartit un moment de convivència i agraïment en el que també s'ha fet entrega dels certificats corresponents.

Són cursos que ja es feien en els últims anys de manera més informal i en petit comitè i que ara han guanyat rellevància. Per als propers anys, la idea és organitzar cursos segons els nivells i acompanyar a aquestes persones en el seu procés d'adaptació a la societat d'acollida. “També tenim al cap un curs específic per a la prova de nacionalitat espanyola i poder impartir cursos de català”, afegeix Gonzalvo.

Per la seva banda, a Salesians Girona també estan treballant en la mateixa línia, i durant aquest curs, a petició de Càritas Interparroquial, han atès un grup de mares migrants a qui han ensenyat a parlar, escriure i llegir en castellà. També van celebrar el final de curs amb una trobada de convivència a la parròquia de Santa Eugènia de Ter, a Girona-Salt.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.