Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

(CR) Arran de la mort aquesta matinada del bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell es van succeint les mostres públiques de condol. On es viu més intensament és a la seva diòcesi de Barcelona i al seu bisbat d’orígen, Mallorca, on va exercir de sacerdot fins que fa cinc anys va ser nomenat bisbe. Per això, tant l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i el bisbe Mallorca, Sebastià Taltavull, han fet pública un nota de comiat la bisbe Vadell. També hi ha hagut una gran nombre d'institucions, entitats i per presones que han expressat el seu condol a les xarxes socials.

Carta del cardenal Joan Josep Omella en ocasió del traspàs de monsenyor Antoni Vadell i Ferrer

«Els camins del Senyor són inescrutables»

Al Poble de Déu que pelegrina a Barcelona.

Amb profund dolor us comunico que el nostre benvolgut bisbe auxiliar, Mons. Antoni Vadell i Ferrer ens ha deixat, ha anat a la casa del Pare.

La medicina, els metges i el personal sanitari han fet el que estava al seu abast, però no han pogut fer més.

Tots nosaltres, poble sant de Déu, hem pregat i seguit de prop la seva evolució i ens dol la seva marxa tan ràpida i gairebé sense poder-nos acomiadar d’ell.

El confiem a les mans amoroses de la Mare de Déu sota les advocacions tan estimades per a ell com la de la Mercè, la Montserrat i la Mare de Déu de Lluc.

Demanem i confiem que des de la casa del Pare ens ajudi en la tasca evangelitzadora que amb tanta il·lusió portava al cor de pastor.

Posem en les mans del Senyor a la seva mare, Antònia, al seu germà Joan i la resta de familiars així com a les persones que l’han atès amb tanta entrega en aquest temps de malaltia.

Benvolgut germà Antoni, descansa en Pau. Tingues-nos presents en el teu cor de germà i amic perquè nosaltres et portem en el nostre. Que Crist ressuscitat et doni la vida eterna.

† Cardenal Joan Josep Omella. Arquebisbe de Barcelona

Comunicat del bisbat de Mallorca per la defunció de monsenyor Antoni Vadell

Avui, dia 12 de febrer de 2022, festa de Santa Eulàlia, a les 5:45 de la matinada ha mort el nostre germà, amic i bisbe Antoni Vadell Ferrer, després d'una llarga i dolorosa malaltia, durant la qual ens ha donat el testimoni cristià d'una vivència ferma de la seva fe en Crist Ressuscitat i ens ha contagiat la fortalesa per acceptar la malaltia amb la virtut de l'esperança cristiana. Tot això, com a signe del seu amor a Déu i a l'Església, als qui ha servit fins els darrers instants. Entre tantes coses que ens ha dit, ha volgut que veiéssim aquest pas mirant-lo des del Senyor, sabent que la fe en el Ressuscitat passa per la Creu.

En nom propi, del presbiteri, del qual el bisbe Antoni n'ha format part activa a la nostra diòcesi, dels diaques, vida consagrada i de la seva mare, Antònia, i germà Joan i familiars, en comunió amb tot el poble de Déu i amb l'Església de Barcelona a la qui ha servit com a bisbe auxiliar aquests darrers anys, us comunicam aquesta trista notícia, al mateix temps que amb el cor dolgut però esperançat, us pregam que elevem pregàries al Senyor de la Vida perquè l'aculli al seu Regne i exulti per sempre amb el goig de la seva presència, ell que ha consagrat la seva vida al servei de l'Església. És el consol que ens comunicam els uns als altres amb una abraçada fraternal.

Pròximament publicarem conjuntament la data de la celebració de les exèquies a Barcelona i dels altres actes cultuals de la nostra Església diocesana que tindran lloc a Mallorca.

+ Sebastià Taltavull Anglada. Bisbe de Mallorca

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.