Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) S’arxiva el cas de presumptes abusos del prevere Xavier Morell i Rom per manca d’indicis de delicte. L’Arquebisbat de Tarragona ha emès aquest divendres un comunicat en què explica l’arxivament definitiu del cas que se suma als mateixos resultats de la investigació canònica de l’any 2020 en què tampoc es trobaven indicis de delicte. En el comunicat també es reclama la presumpció d’innocència i el dret a l’honorabilitat de tothom que en aquest cas, afirmen, “no sempre es va respectar”. L’Arquebisbat de Tarragona l’any 2020 va crear l’oficina de prevenció d’abusos.

Comunicat sobre l’arxivament civil del cas de presumptes abusos del prevere Mn. F. Xavier Morell i Rom

Les investigacions iniciades per la Fiscalia de Menors de Tarragona a petició de l’Arquebisbat amb data de 25 de febrer de 2020, en relació al cas de presumptes abusos a menors per part de Mn. Francesc Xavier Morell i Rom, han tingut com a conclusió que el Jutge ha decretat el sobreseïment i l’arxivament definitiu del cas per no resultar degudament justificada la perpetració de cap delicte per part d’ell. Una conclusió que coincideix amb la investigació canònica comunicada des de l’Arquebisbat, amb data de 3 de juny de 2020, i en la qual s’informava que no s’havien trobat indicis de delicte que, canònicament, l’incriminés penalment.

L’Arquebisbat, amb data de 28 d’octubre, ha rebut aquesta informació de manera formal a través de Mn. F. Xavier Morell i avui mateix, aquesta documentació s’ha tramès a la Santa Seu per tal que la Congregació per a la Doctrina de la Fe pugui adjuntar-la al seu expedient canònic i poder així revisar qualsevol mesura cautelar imposada.

La conclusió d’aquest cas ens porta a reclamar amb més fermesa el respecte a la presumpció d’innocència i al dret a l’honorabilitat de tothom, també dels preveres, que en alguns moments de la cobertura d’aquest cas no es va respectar.

Tarragona, 29 d’octubre de 2021

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.