Vés al contingut

notícies relacionades

El bufet d’advocats que audita els abusos a l’Església incorpora assessors independents

(ACN/Madrid) El bufet d’advocats Cremades & Calvo Sotelo, a qui l’Església catòlica ha encarregat auditar els abusos sexuals a la institució, ha rebut una cinquantena de denúncies les últimes sis setmanes. El president de la firma i del grup de treball, Javier Cremades, ha explicat en roda de premsa aquest dimecres que de les “quaranta i tantes” denúncies que els han arribat un 70% són casos nous mentre que la resta ja es coneixien.

El Congrés aprova que el Defensor del Poble investigui els abusos a l'Església

(ACN) El Congrés ha aprovat la proposició no de llei (PNL) del PSOE i el PNB que proposa investigar els abusos sexuals a menors a l'Església amb una comissió independent d'experts vinculada al Defensor del Poble. La iniciativa ha obtingut finalment el suport del PP, que d'entrada va oposar-se a una investigació que se centrés únicament en els abusos en institucions religioses, així com d'Unides Podem, ERC i EH Bildu, que havien registrat una iniciativa paral·lela per investigar-ho en una comissió parlamentària.

La Salle denuncia davant la Fiscalia els nous casos d'abusos a Premià i es persona en la causa del jutjat a Mataró

(La Salle) La Salle ha decidit, com ha realitzat en altres casos anteriors, presentar una denúncia davant la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Barcelona arran dels nous casos aportats per set ex alumnes del col·legi de Premià de Mar i que apunten al mateix docent del cas de l'escriptor Alejandro Palomas. A més, la Institució es personarà en la causa que ha obert el jutjat de Mataró a conseqüència d'aquestes últimes denúncies. 

Cursa al Congrés per investigar els abusos a l’Església

(Miquel Codolar –CR) Al Congrés dels Diputats hi ha una cursa per veure qui s’endú el mèrit d’impulsar la investigació dels abusos sexuals en l’àmbit de l’Església. Les negociacions estan en marxa, però una comissió d’investigació liderada pel Defensor del Poble, la proposta del PSOE, és la que té més suports. I de moment l’Església segueix esperant a veure-les venir.

Veure la fe