Pasar al contenido principal
2 Catalunya Religió Jue, 18/10/2018 - 09:33

(ACO) «El Regne de Déu és una manera de relacionar-nos, és una possibilitat que no esdevé realitat, si jo no trio estimar i ser lliure.» Aquesta va ser la idea nuclear que la mare abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat, Maria del Mar Albajar, va intentar traslladar a un auditori que va mantenir l’atenció en tot moment en la ponència que va pronunciar el 12 d’octubre passat.

Albajar va agrair haver pogut aturar-se per poder preparar aquesta conferència que estava centrada en la iniciació, línia principal d’aquest curs de l’ACO: «L'evangelització és sempre relació interpersonal. Comunicar qui soc i rebre qui soc. I això, evidentment, porta a acció.» Igualment, va adreçar un missatge personal al moviment: «Gràcies perquè existiu, la vostra fe, el vostre Moviment ajuden a transformar el món.»

Conversió, gratuïtat, autorecepció, autodonació, shalom, són alguns dels conceptes que va emprar Albajar i que van donar peu a un fructífer torn de preguntes i respostes. El treball, per qui ho va voler, es va allargar amb les preguntes que l’abadessa va suggerir als grups: Agafo una idea que m'ha agradat i hi estic d'acord; Quina experiència personal tinc d'aquesta idea, perquè ja n'he fet experiència o perquè no n'he fet experiència? Què aporta/canvia a la meva vida? com ho puc explicar amb les meves paraules?; Què crec que val la pena compartir avui al nostre entorn de la nostra fe? de què té necessitat el nostre entorn que ho trobo en la meva fe?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.