Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Salesians) Després de l'any "Vine i veuràs", que va posar la vocació com a fil conductor de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora durant els últims 12 mesos, l'objectiu d'enfocar la pastoral juvenil des d'aquesta òptica continua vigent amb una aposta clara pel desenvolupament del projecte de vida juvenil. Aquest repte, unit a l'esforç de tota l'Església i al de la Congregació Salesiana després del Seminari sobre Animació Vocacional, celebrat a Sanlúcar la Mayor (Sevilla) el passat mes d'octubre, posiciona en el camí perquè els destinataris salesians troben la seva manera de ser cristià enmig del món, a més, de ser acompanyats per a descobrir la seua vocació específica: laical, al matrimoni, al sacerdoci o a la vida consagrada.

D'aquesta forma, la Comissió Inspectorial d'Animació Vocacional, continua amb el seu treball de coordinació amb sessions com la celebrada a Sevilla durant la vesprada del 19 de setembre. L'equip, que compta amb la presència del delegat de Pastoral Juvenil, Francisco José Pérez, i coordinat per José Miguel Núñez, està format pels salesians Jorge J. Reyes, Francisco Jaldo, Pepe Alamán i Manuel Hurtado. Entre els objectius per a aquest curs està el seguir impulsant una cultura vocacional en els ambients pastorals, mantenint el reflux de la campanya en tota la inspectoria.

Per a això, la comissió continua el treball per a socialitzar el Pla Inspectorial d'Animació Vocacional (PIAV) amb estratègies i metodologies que potencien la presència animadora en les cases per part dels membres de l'equip, acréixer la responsabilitat local en l'acompanyament i propose experiències de qualitat per al discerniment.

Igualment, per al present curs, estan fixats en el calendari les diferents trobades que tan bon acolliment van tenir durant la campanya “Vine i Veuràs”, amb una proposta de plantejament vocacional convidant als participants a descobrir el somni de Déu sobre cadascun. La reflexió, l'oració, la convivència entre els participants, el diàleg personal amb els salesians i en el grup de treball, tornaran a ser peces fonamentals.

També es continua el treball per a consolidar l'experiència de les comunitats proposada i visibilitzar aquesta experiència, a més del projecte "Bebe". A açò cal unir-l'hi l'acolliment dels nous novicis per al curs 2018-2019, en el noviciat salesià internacional “Sant Lluís Versiglia” de Genzano di Roma. S'hi incoporaran aquest curs, José Manuel Fernández Viana i Ismael Ebenecer Ndigii qui van realitzar el prenoviciat a la Bartolomé Blanco de Sevilla.

D'altra banda, també segueix disponible la web de Ven y Veràs, aparador de la proposta vocacional i banc de recursos amb una àmplia varietat de propostes per a la comunitat salesiana, per als destinataris de l'Itinerari d'Educació de la fe, per a l'escola, el centre juvenil o la parròquia, o per als educadors de qualsevol ambient pastoral.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.