Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Salesians) Al voltant de 50 Centres Oberts de Catalunya varen sortir al carrer aquest dimecres per reivindicar davant l’administració i la societat en general la consolidació d’aquests centres com a recurs fonamental en el treball sòcio-educatiu, preventiu i de cohesió social als barris. En els propers mesos, d’altres Centres Oberts també ho faran.

En aquestes concentracions hi varen participar els Centres Oberts dels Salesians a Sant Boi de Llobregat, Mataró, Navas, Martí-Codolar, Cruïlla i Sant Adrià de Besós, i properament ho farà Lleida.

El manifest “Obrint portes a les oportunitats” destaca el treball d’aquests centres perquè
que tots els nens, nenes i joves tinguin igualtat d’oportunitats i com donen resposta a les necessitats socials i educatives dels infants, joves i les famílies. Per això, demanen el suport de l’administració per continuar oferint suport, ajuda i acompanyament de qualitat i la seva aportació a la cohesió social dels diferents agents del barri.

L’acció de dimecres va estar organitzada per la Comissió de Centres Oberts de la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA), plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament.

A Catalunya existeixen 293 Centres Oberts distribuïts per tot el territori que ofereixen diferents recursos i activitats a més de 20.000 nens, nenes i joves, i respectivament a 8.000 famílies.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.