Dia:  Sábado, 31 de Julio
Hora:  a les 19:30
Lloc:  ▶️ Cova de Sant Ignasi. Manresa
Organitza:  Jesuïtes de Catalunya
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
▶️ Cova de Sant Ignasi
Camí de la Cova, 17, 08241, Manresa
Festa

Celebració de la festivitat de Sant Ignasi a Manresa

Inauguració oficial dels mosaics de Marko Rupnik i l’obertura de la Porta del Jubileu

El dissabte 31 de juliol, a Manresa, tindrà lloc la celebració de l’Eucaristia a les 19:30h, des del Santuari de la Cova de Sant Ignasi, i retransmesa online. Estarà presidida pel P. Arturo Sosa SJ i concelebrada per l’Assistent de la Companyia de Jesús per a l’Europa Meridional, el P. Cipriano Díaz SJ; el Superior Provincial dels Jesuïtes a Espanya, el P. Antonio España SJ; i el Superior dels Jesuïtes a Manresa, el P. Lluís Magriñà SJ.

Manresa és un dels escenaris centrals en la commemoració d’aquest Any Ignasià. Per aquest motiu, la ciutat també ha impulsat el projecte Manresa 2022, per a potenciar el llegat patrimonial i els valors ignasians. Ignasi va arribar a la ciutat el març de 1522, on  va passar uns mesos decisius i va experimentar una profunda experiència espiritual, que es troba a l’origen dels Exercicis Espirituals. L’Eucaristia del dia 31 de juliol serà una celebració solemne, amb dos moments molt especials. Per una part, la  inauguració oficial dels mosaics de l’artista Marko Rupnik, que des del passat mes d’abril estan instal·lats al Santuari de la Cova. Ocupen les capelles laterals i les parets que envolten l’interior de la porta d’entrada, i mostren el pelegrinatge cristià a través dels Exercicis Espirituals.

També tindrà lloc l’obertura de la Porta del Jubileu del Santuari, que s’uneix d’aquesta manera a la celebració de l’Any Ignasià. Es tracta de la porta que donava accés a la Santa Cova des de 1625 i al llarg de tres segles, fins a principis del segle XX. Ara està  situada a l’espai d’acollida que uneix el Santuari i la Cova. Els pelegrins podran creuar-la, en un gest senzill però dotat d’un profund simbolisme, ja que és signe de reconciliació amb un mateix, amb Déu i amb els altres. Durant aquest any es convida a qualsevol persona a realitzar obres solidàries, unir-se a les oracions del Papa i participar activament a la celebració de l’Any Ignasià.

Aquest és el conjunt d'activitats

  • Dijous, 29 de juliol, 20:15h Missa a la Capella de Sant Ignasi Malalt. Presideix el P. Josep M. Margenat, sj.
  • Dissabte, 31 de juliol, a les 12h Missa a l’ermita de Sant Pau. Presideix Mn. Joan Antoni Castillo.
  • Dissabte, 31 de juliol, a les 12h Missa al Pou de la gallina. Presideix el P. David Guindulain, sj.
  • Dissabte, 31 de juliol a les 19:30h. Missa al Santuari de la Cova de Sant Ignasi, obertura de la Porta Santa i benedicció dels Mosaics. Presideix el P. Arturo Sosa sj, General de la Companyia de Jesús. Per assistir a la missa del Santuari cal inscriure’s prèviament enviant un correu a la següent adreça: santuari@covamanresa.cat
  • Dissabte, 31 de juliol a les 22:00h, Rosari a la Creu del Tort amb el P. Xavier Melloni, sj
  • Diumenge, 1 d’agost, a les 13h Missa a la Parròquia de Santa Maria de Viladordis. Presideix Mn. Joan Antoni Castillo.

La Missa de les 19:30h comptarà amb les limitacions d’aforament i mesures de seguretat necessàries. Per facilitar la participació de totes les persones que ho vulguin, la retransmissió en directe es podrà seguir en aquest enllaç.