Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
escola-sagrats-cor-vedruna
Fotografia: Vedruna.

Vedruna La Congregació de les Missioneres dels Sagrats Cors ha decidit traspassar la titularitat de l’escola dels Sagrats Cors de Torelló a la Fundació Vedruna Catalunya Educació (FVCE). Amb la de Centelles, que aquest curs ja s’ha incorporat a Vedruna, són les dues úniques escoles que les missioneres tenen a Catalunya.

El terreny on s’ubica l’escola és propietat de l’Ajuntament de Torelló i l’havia cedit a la congregació dels Sagrats Cors. Aquest dilluns el ple municipal ha aprovat per unanimitat la cessió del terreny a Vedruna. Es tracta d’un primer tràmit per poder formalitzar el traspàs de titularitat. Aquest dijous al vespre s’ha comunicat el canvi als docents i a l’AFA de l’escola.

L’acord farà viable aquest projecte pedagògic d’iniciativa social, així com la continuïtat del seu caràcter propi com a escola cristiana. El canvi serà progressiu i es mantindran els projectes d’escola i les metodologies. El traspàs també garanteix l’estabilitat del claustre i de la resta del personal.

El traspàs de titularitat mantindrà el compromís actual de l'escola de Torelló

Des de la Fundació Vedruna Catalunya Educació agraeixen l’esforç i la dedicació de les germanes Missioneres dels Sagrats Cors. Des de 1939 i durant més de vuitanta anys d’història, han treballat a favor de l’educació dels infants i joves de la vila de Torelló. També agraeixen la confiança que la congregació ha dipositat en el Projecte Educatiu Vedruna.

Es tracta d’un projecte que mantindrà el compromís actual de l’escola de Torelló amb la formació integral de l’alumnat, des d’una visió cristiana de la persona, de la vida i del món. I, per tant, hi haurà una coherència en la línia educativa que les famílies del centre han triat per als seus fills i filles.

L’escola de Torelló, situada al número 32 del carrer Puig d'Assalit, 32, cobreix les etapes educatives d’Infantil i Primària, amb una línia, i ESO, amb dues línies. Amb el canvi de titularitat passa a formar part d’una xarxa amb 37 escoles més arreu del país, que possibilita la compartició de recursos i itineraris pedagògics.

Afavorir l'accés a l'educació, a la cultura i a la formació

La Fundació Vedruna Catalunya Educació neix el 2016 en el marc del Manso Escorial de Vic. Promoguda per la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna, la Fundació treballa per afavorir l’accés a l’educació, a la cultura i a la formació dels infants i dels joves, de manera especial als més necessitats, des del respecte a la persona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.