Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
fundacio-la-vinya-espai-obert-dutxes
Fotografia: Fundació La Vinya.
Galeria d'imatges

FUNDACIÓ LA VINYA Un ‘Espai Obert’ per a persones sense llar on puguin dutxar-se, rentar la roba i passar una estona. Aquesta és la nova iniciativa que impulsa la Fundació La Vinya després de temps d’acompanyament a persones en situació de carrer als barris de Bellvitge i Gornal de l’Hospitalet de Llobregat.

Per aconseguir-ho, l’entitat ha iniciat una campanya de micromecenatge a la seva pàgina web. “Volem obtenir una part del finançament per fer les dutxes i reformar el nou espai comunitari”, explica la directora de l’entitat, Maria Labernia. L’objectiu econòmic fixat és de 5.500 € i els donatius es podran fer fins a inicis del mes d’abril.

Com la Fundació La Vinya explica, la necessitat més important de les persones en situació de sense llar és tenir un habitatge. “El que podem aportar, d'acord amb les necessitats que ha detectat l’equip de carrer, és una dutxa, un espai per rentar i recollir roba”, destaca Kiko Segura, president de la Fundació La Vinya i voluntari del projecte.

Per a Segura aquesta iniciativa vol ser “un espai on estar còmodes, acollits i segur”. A més el president de la fundació remarca que aquest espai ha de ser “un lloc amable on també es podrà prendre un cafè o jugar a les cartes, i per aquelles persones que ho vulguin iniciar una relació d’acompanyament”.

Acompanyant persones sense llar

La Fundació La Vinya va ser una de les entitats impulsores del primer recompte de persones sense llar, que es va dur a terme el maig del 2021. Una acció que va comptabilitzar més de 90 persones dormint al ras als carrers de l’Hospitalet de Llobregat, evidenciant la magnitud d’aquesta injustícia a la ciutat. L’equip de carrer de la Fundació La Vinya, creat el 2019, ha acompanyat 35 persones en situació de carrer a l’hora de fer tràmits administratius, sanitaris i forjant una relació personal.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.