Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Barcelona) El pròxim 19 de maig, es durà a terme el primer recompte de persones en situació de sensellar a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta acció pionera compta amb l’impuls de persones voluntàries i d’entitats com la Fundació La Vinya, Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja de l’Hospitalet i les comunitats parroquials del municipi, que han sumat esforços per dur a terme aquesta acció i han rebut la col·laboració i assessorament de la Fundació Arrels.

El recompte es durà a terme el dimecres 19 de maig entre les 23:30h de la nit i les 2 de la matinada i comptarà amb 150 persones voluntàries. Les persones que estiguin interessades encara poden apuntar-se al recompte, amb l’única condició que siguin majors de 18 anys. Es conformaran diferents grups de voluntaris, que es dividiran en els 6 districtes de la ciutat, prèviament assignats. La seva funció serà recórrer els carrers de la zona assignada i anotar les persones que es trobin dormint al carrer, a les entrades d’edificis, als caixers o en vehicles.

“Malgrat ser la segona ciutat amb més població de Catalunya, ningú sap quantes persones viuen als carrers de l’Hospitalet de Llobregat. Amb aquesta acció, volem mostrar una problemàtica que no ha estat prou visible”, afirmen els promotors del recompte. Així mateix, els promotors han coincidit a dir que l’emergència habitacional està molt present a l’Hospitalet, i que s’ha incrementat amb la COVID-19. “Calen polítiques per mitigar el sensellarisme, però necessitem saber quantes persones viuen als carrers i places de la ciutat”, han conclòs.