Pasar al contenido principal
Fra Valentí amb les tradicionals matraques de Setmana Santa
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Santuari de l'Ajuda - caputxins
Adreça (carrer i número)
Carrer de St. Pere Més Baix
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Edicions Morera
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment

Presentació de 'Passió per Setmana Santa', de Valentí Serra

Presentació del llibre "Passió per Setmana Santa. Festes i tradicions" de Fra Valentí Serra de Manresa a càrrec la Dra. Maria Àngels Pérez-Samper, catedràtica de la Universitat de Barcelona, i el folklorista Amadeu Carbó.

Fra Valentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins i estudiós de la cultura popular, ens ofereix en aquest nou llibre Passió per la Setmana Santa (número 13 de la Col·lecció l'Ermità; Edicions Morera) una aproximació històrica efectuada a partir de documents d'arxiu i de fonts impreses poc conegudes i ens descriu les principals tradicions populars i religioses articulades entorn de les celebracions de la Setmana Santa de Catalunya, des del diumenge de Rams fins a Pasqua, dedicant una particular atenció al viacrucis i a les nombroses processions. En la primera part del llibre analitza el fet de la Passió de Crist aportant nombroses dades històriques sobre execucions i crucifixions en el món romà.

També ens aproxima a les representacions dramatitzades de la Passió i aporta una relació de les principals devocions i relíquies conservades a Catalunya, Al final fa una descripció de les principals "herbes santes" vinculades a la Passió i ens parla dels àpats més característics entorn de la Setmana Santa.