Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
presentació-Acompanyar-en-la-malaltia
Fotografia: Caputxins.

CAPUTXINSEl santuari de la Mare de Déu de l'Ajuda de Barcelona ha acollit l'acte de presentació del nou llibre de la pedagoga Núria Ferret, Acompañar en la enfermedad. Aquest llibre és un recull de materials, suggeriments, idees i recursos per ajudar les persones que passen per situacions de dolor o malaltia en les seves vides. La directora de l’Institut Borja de Bioètica, Montserrat Esquerda, ha estat l'encarregada de fer la presentació de l'acte el dimecres 23.

Durant la presentació, Esquerda ha remarcat que l'autora ha sabut estructurar modèlicament un "llibre-pont". "Aquest llibre apunta les orientacions i pistes de cara a la pastoral hospitalària de futur", ha relatat Esquerda. La presentadora i directora de l’Institut Borja de Bioètica ha assenyalat la importància de la publicació: "Tots els agents de pastoral haurien de tenir-la a mà". Per a Esquerda, es tracta d'una publicació "valuosa i molt necessària", ja que "ofereix nombroses orientacions per tal d’acompanyar adequadament els processos de malaltia, tan complexos i dolorosos".

La necessitat d'articular convenientment el servei religiós i espiritual

Seguidament, el director espiritual de l’autora, historiador i arxiver, el caputxí fra Valentí Serra, ha destacat la practicitat d'aquest "llibre de sobretaula" i de com fa un pas "més enllà" de l'acompanyament emocional: "Té en compte una prioritat essencial: la necessitat d’articular convenientment el servei religiós i espiritual que tot creient té dret a rebre". Serra també ha valorat els materials aportats que "es dediquen a l’atenció pastoral en els hospitals".

Després del breu discurs del custodi del santuari, el fra Felipe J. Ramírez, Núria Ferret ha agraït la presència de tots els assistents que van omplir l'aforament del santuari. Entre els quals, s'ha comptat amb la presència de la directora del Secretariat de Pastoral Sanitària de l’Arquebisbat de Barcelona, Carmen Benito, i d'Aleix Bonfill en representació de l’equip de pastoral sanitària de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

L’autora d’aquest llibre, Núria Ferret, pertany a l’Orde de les Verges. És pedagoga i experta en l’acompanyament a processos de malaltia per la Universitat Ramon Llull. Treballa com agent de pastoral a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona. També ha publicat alguns llibres d’espiritualitat editats al Centre de Pastoral Litúrgia.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.