Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

(Bisbat de Vic) Els treballs de restauració de la Mare de Déu de la Salut de Viladordis ja han finalitzat. La parròquia de Manresa va engegar el procés de restauració d'aquesta imatge amb motiu dels 500 anys de l'estada de sant Ignasi de Loiola al santuari de la Salut de Viladordis.

La intervenció ha estat conservadora i ha consistit en tractament de corcs, treure la pols incrustada, reparar les parts malmeses, recuperar la policromia de la talla i reconstruir el ceptre de la Mare de Déu, cosa que ha suposat que la Mare de Déu s’hagués d’absentar del santuari des del 29 de setembre fins al 22 d’octubre.

El cost de la restauració ha estat de 1.554,85 €. La Delegació de Patrimoni del bisbat va obtenir una subvenció de la Generalitat per valor de 450 € i la resta s’ha cobert amb donatius.

Es tracta d’una talla del segle XIV, la mateixa davant la qual va pregar sant Ignasi, de transició entre el romànic i el gòtic i que presentava algunes degradacions en diverses parts, així com la brutícia acumulada.

La imatge ha estat restaurada en diverses ocasions al llarg de la seva història, les més recents quan després de la guerra civil es va posar al culte sense els seus vestits (museïtzats a la sala parroquial) i, posteriorment, l’any 1975.