Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Vic) La restauració i el trasllat a l’interior de la basílica de la Seu de Manresa del frontal d’altar gòtic conegut com a "Frontal florentí", del segle XIV, serà un fet els pròxims mesos. Aquest projecte ha estat seleccionat per a formar part de "Temps de gòtic", un ambiciós programa d’intervencions en patrimoni cultural del període gòtic, fruit d’un conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació La Caixa.

El projecte inclou la neteja i restauració integral del frontal i la creació d’un espai expositiu en una de les capelles laterals de la basílica manresana que estigui en consonància tant amb el caràcter litúrgic de l’edifici com amb les necessitats ambientals de la peça. Aquestes intervencions seran realitzades pels màxims especialistes del país en cada un dels camps d’acció. Es posarà aviat en marxa un equip de treball interinstitucional i professional que començarà a concretar i executar les diferents iniciatives que conformen el projecte, al qual s’ha atorgat un pressupost de 125.000 €.

El "Frontal de la Passió", conegut popularment com a "Frontal florentí", és un frontal d’altar gòtic encarregat per Ramon Saera, una de les personalitats manresanes més importants del segle XIV, al brodador florentí Geri di Lapo. En el seu testament (signat el 24 de novembre de 1357 i conservat a l’Arxiu del Museu Comarcal), Saera deixà en herència el frontal a la basílica manresana. Es tracta d’una peça de gran rellevància artística a nivell mundial, ja que és un dels pocs frontals d’altar gòtics conservats de l’època.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.