Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Càritas Diocesana d'Urgell) Aquest dilluns dia 3 de febrer es reunien a la seu de Càritas Catalunya a Barcelona els Delegats Episcopals de les Càritas diocesanes de Catalunya. Una reunió programada i urgida des de la mateixa Assemblea de Càritas Catalunya, on es va demanar us espai de trobada dels delegats presidits pel bisbe delegat de Càritas a la Tarraconense, el cardenal Joan Josep Omella, el qual acompanyar la trobada.

La reunió va iniciar-se amb una pregària que va reflexionar entorn del missatge que va brindar del papa Francesc a la IIIª Jornada Mundial dels Pobres de l'any passat. Tot seguit va ser el delegat episcopal de Cáritas Española, Vicente Martín, va oferir una xerrada i reflexió al voltant de la figura del delegat, titulada: "El delegat episcopal de Càritas davant els reptes de l'acció caritativa i social" on va desglossar i aprofundir en la realitat d'un món i una societat canviants, una aproximació teològica i pastoral al Déu de Jesús i la causa dels pobres. La qual va brindar una profunda i suggeridora presentació de la figura del Delegat com a ministeri al servei de la caritat eclesial.

Martín finalitzar la seva intervenció oferint a la plenària dels delegats alguns dels reptes que tenen els delegats en aquesta acció de caritat i acció transformadora social i eclesial. Després s’obri un espai per la reflexió i l’intercanvi d'experiències, un espai per conèixer les realitats a les diferents diòcesis. Durant la jornada també es va fer present el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, que també va oferir la seva visió i percepció sobre la figura dels delegats i el seu encaix necessari en la tasca de les Càritas Diocesanes i de l'Assemblea de Càritas Catalunya.

Abans d'acabar la reunió Omella i els delegats van anar fins a l'oratori per presidir un dels moments més simbòlics i eclesials per a tots els delegats presents (preveres i diaques) la benedicció de les estoles amb els logotips de Càritas i de “Caritas Internationalis”. Un moment de pregària i l'oferiment d'un símbol de la tasca eclesial dels Delegats per les celebracions religioses, un enviament a la tasca d'acompanyament de les respectives Càritas, en la seva vessant més espiritual. Per finalitzar la jornada es va compartir un dinar entre tots els assistents on es va fer ben present la bona companyonia i el sentit amical de tots. En resposta a aquesta jornada es va acordar fer alguna trobada anual de Delegats per poder treballar i aprofundir en la seva missió a les Càritas Diocesanes.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.