Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Les principals entitats implicades en l’organització de la festa —la Parròquia, els Amics dels Torrents, les Zeladores de la Mare de Déu dels Torrents i l’Ajuntament del municipi— han tramès una petició conjunta al Departament de Cultura de la Generalitat amb l’objectiu de reivindicar i posar en valor les festes quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents dotant aquest esdeveniment d’un reconeixement oficial que en refermi la seva importància i interès patrimonial. Per aquest motiu el municipi de Vimbodí i Poblet ha iniciat els tràmits per a demanar al Govern de la Generalitat que declari aquestes festes dedicades a la seva copatrona com a Festa tradicional d’interès nacional.

Les festes dels Torrents –la darrera edició celebrada l’any 2014 va ser presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol– comporten el guarniment de carrers de pràcticament tot el poble, amb catifes de flors de paper i naturals, elements vegetals, fanals i altres ornaments que converteixen la vila en un esclat de llum, color i originalitat.

Els impulsors d’aquesta iniciativa també posen de manifest la gran col·laboració del Monestir de Poblet en la festa, que se celebra de manera continuada la primera setmana de setembre des de l’any 1944, en els anys acabats en quatre i en nou.

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, ha respost amb una carta en què s’assegura que properament s’iniciarà l’estudi de la petició amb vista a un possible reconeixement especial de la festa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.