Dia:  Martes, 16 de Julio
Hora:  a les 21:00
Lloc:  Basílica de Santa Maria . Mataró
Organitza:  Ajuntament de Mataró
Preu:  3.00€
Basílica de Santa Maria
Plaça Santa Maria, 11 , 08301 , Mataró
Concert

El virtuosisme de Wayne Marshall a Mataró

Improvisacions i obres originals | Festival Internacional d'Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern

Wayne Marshall 

Director, organista i pianista britànic, Wayne Marshall és el director principal de la WDR Funkhausorchester de Colònia, i organista i artista associat del Bridgewater Hall. Va convertir-se en director principal convidat de la Orquestra simfònica de Milan Giuseppe Verdi, el 2007. Wayne Marshall es un cèlebre i guardonat intèrpret de Gershwin, Bernstein i d’altres compositors dels EUA del segle XX. 
 

La temporada 16/17 inclou el seu debut a la Dresden Semperoper. Dirigeix la nova òpera de John Harbison, el Gran Gatsby. Wayne Marshall retorna a la Leipzig Gewandhaus per a dirigir el nou concert per a violí de Wynton Marsalis amb Nicola Benedetti com a solista. 

Com a director en cap de la WDR Funkhaus Orchestra, Wayne Marshall presenta un programa de concerts variat i interessant, amb l’objectiu d’incloure més gèneres i un repertori més popular. Wayne Marshall dirigeix a la Leipzig Gewandhaus, la Filharmònica Txeca, la Simfònica de Viena, la Filharmònica de Rotterdam i la Nacional del Capitoli de Toulouse. 

De la seva darrera temporada cal destacar l’exitós concert a South Bank amb l’orquestra de nova formació Chineke! - La primera orquestra negra professional d’Europa. Va ser convidat a dirigir la Orquestra Simfònica de Saint Louis (Missouri), on va dirigir a Wynton Marsalis i la Jazz Lincoln Centre Orchestra per a la Swing Symphony de Marsalis. Recentment ha treballat amb la Orquestra de Paris, Brussel.les, Bergen, SWR Stuttgart, Santa Cecilia, Dresden, la orquestra filharmònica de Monte Carlo, Brabants Orkest, el Cor de Cambra de Moscou i al Maggio Musicale de Florencia. 

Les seves aparicions en el món operístic inclouen el seu debut a la Montreal Opera amb Dead Man Walking de Heggie, seguida el 2014 de Porgy and Bess, i noves produccions de Mahagonny i Candide al Deutsche Staatsoper de Berlin. Ha dirigit operes a Washington, Dallas i a la Opera Comique de Paris, amb la New World Symphony Orchestra. 

Com a solista d’òrgan, ofereix un repertori molt variat i actua arreu del món. El març de 2017, va actuar al Lotte Hall de Corea del Sud. Com a pianista/director i organista, ha actuat amb varies orquestres, incloent la filharmònica de Los Angeles i la filharmònica de Berlín. 

El 2004, va oferir el concert inaugural d’òrgan al Walt Disney Concert Hall a Los Angeles, i el 2006 va inaugurar l’òrgan del Gran Teatre Nacional de Beijing. El juny de 2017 va assistir a San Francisco per actuar al Davies Symphony Hall. 
 

Es un intèrpret habitual dels BBC Proms. El 2014 va presentar Barenboim East-West Divan Prom a la BBC1. Les seves actuacions als BBC Proms inclouen recitals d’òrgan, les premieres al Regne Unit de A Scotch Bestiary; Last Night of the Proms al 1997 i First Night al 2008, dirigint Porgy and Bess per celebrar el centenari de Gershwin i 4 Proms in the Park. 

Ha enregistrat moltes gravacions per a grans segells i ha rebut un premi ECHO (Deutscher Schallplattenpreis) pel seu CD 'Gershwin Songbook'. El seu darrer CD d’òrgan titulat Gershwin and Bernstein Improvised editat per Fugue State Records, ha rebut nombroses i excel·lents critiques. 

El 2004 se li otorga el Doctorat Honoris Causa per la Universitat de Bornemouth i el 2010 es converteix en membre del Royal College of Music. L’octubre de 2016 Wayne Marshal fou guardonat amb al premi Independence Golden Jubilee Award per la seva contribució al servei excepcional al Regne Unit. 

Programa 

Improvisació 

Louis Vierne (1870-1937)
Final de la Simfonia no.1 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata y Fuga en Re menor BWV 565 

Enrico Bossi (1861-1925)
Ave Maria 

Andrew Ager (1962-)
Toccata i Fuga 

Franz Schmidt (1874-1939)
Variacions i fuga d’un tema de l’Òpera Fredigundis 

Improvisació