Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Missa Capella Sant Jordi
Galeria d'imatges

Jordi Llisterri –CR Mentre s’estaven enllestint els preparatius al Palau de la Generalitat, la jornada de Sant Jordi s’iniciava amb la missa a la capella de Sant Jordi situada a la part gòtica de l'edifici. Aquest any ha estat especialment concorreguda amb diversos representants institucionals.

La celebració ha estat presidida pel prior de la capella de Sant Jordi, el canonge Josep Maria Turull, que ha concelebrat amb fra Eduard Rey i Cinto Busquet. Turull ha centrat l’homilia en el text de l’Evangeli del cep i els sarments i ha convidat als assistents a “donar fruit de manera abundant" d'acord amb la proposta de Déu "que és amor” i "signe d'estimació". També en les pregàries s’ha tingut present el país i s’ha demanat per tal que tots els actors socials treballin pel bé comú, la solidaritat i la prosperitat.

La missa al Palau de la Generalitat no forma part de l’agenda institucional del Govern, però s’ha mantingut com a tradició a l’inici de la jornada. La capella gòtica conserva diversos elements artístics d’alt valor com la iconografia de Sant Jordi i les relíquies del sant que s’han exposat a l’altar durant la celebració.  A la sortida de la celebració, el president Pere Aragonés ha saludat el prior i alguns dels assistents.

A la celebració hi han assistit, entre altres, el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, el cap de l’oposició Salvador Illa, els diputats Ramon Espadaler, Glòria Freixa i  Quim Jubert; el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, i membres d’entitats eclesials com el president delegat de la Sagrada Família, Esteve Camps, el president de la Fundació Blanquerna, Josep Maria Carbonell, i el president de la Fundació d’Escoles Parroquials, Ignasi Garcia i Clavel.  A la missa també hi han assistit diversos membres de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i el seu president, Joan Maluquer.

La missa s’ha tancat amb el cant dels goigs a Sant Jordi i la tornada que implora al “Patró de cavalleria, vetlleu per la pàtria mia i el seu renaixement”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.