Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
bombers-lord-acn
Fotografia: Bombers de la Generalitat.

CR / ACN Els bombers de la Generalitat han decidit suspendre el dispositiu de recerca terrestre del capellà Xavier Castelló, perdut aquest dijous als voltants del santuari de la Mare de Déu de Lord. L'equip ha informat aquest dimarts que tanca el servei fins a tenir nous indicis. Per la seva banda, el bisbat de Solsona ha tornar a reiterar l'agraïment a totes les persones que han participat en la cerca d'aquests dies.

Malgrat que el dispositiu de recerca terrestre s'hagi suspès aquest dimarts, el con ha informat que aquest dimarts un equip dels GRAE subaquàtic revisarà el perímetre del pantà de la Llosa del Cavall per descartar que el desaparegut pugui estar en algun punt de l'embassament.

https://twitter.com/bomberscat/status/1594694519441735681

El bisbat de Solsona també ha informat de la suspensió del dispositiu a través d'una nota de premsa que ha publicat aquest dilluns. En el seu comunicat destaquen el "treball ingent" dut a terme durant cinc dies. També detallen que, tot i la suspensió de la recerca terrestre, "contínua oberta la cerca de Castelló a través dels mossos d'esquadra, dels serveis de trànsit i dels hospitals". D'altra banda, expliquen que, en cas que aparegués qualsevol indici o pista al voltant de la seva persona es reactivaria la "recerca proactiva".

En el seu comunicat, el bisbat reitera l’agraïment a totes les persones que, de forma professional o voluntària, han participat en la cerca d’aquests dies. També, a les persones, parròquies i comunitats religioses que han expressat el seu suport i "s’han unit des de l’oració a tot aquest treball".

"Posem en mans de Déu al seu fill Xavier Castelló i demanem a la Verge de Lord que intercedeixi perquè tots puguem viure aquesta situació amb fe i esperança", acaba el comunicat.

Un avís dels residents del santuari de Lord

Xavier Castelló es va perdre a la mola del santuari de Lord, a Sant Llorenç de Morunys, aquest dijous al migdia. El capellà de 78 anys va anar a passar el matí al santuari de la Mare de Déu de Lord, a Sant Llorenç de Morunys, però no va tornar al migdia, tal com havia dit que faria. L'avís el van donar els residents del santuari a les 15:23 h. Els bombers desaconsellen la participació de veïns en la recerca per la complexitat i l'orografia de la zona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.