Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Abadia de Montserrat) Amb motiu del 75è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat, l'abadia ha obert una nova exposició sobre aquest esdeveniment. Es pot veure al Saló de Sant Jordi de l'Hotel Abat Cisneros de Montserrat fins el 31 de desembre. La mostra consta de documents gràfics i materials de l'època de l'entronització.

L'exposició vol ser un record i un reconeixement a “la generació d'homes i de dones que, units per l'amor a la Mare de Déu, van ser capaços de superar les dificultats d'una dura i trista postguerra”, expliquen des de l'Abadia de Montserrat. La col·locació de la imatge al nou tron de plata va ser “un acte multitudinari i de consens”.

L'exposició és d'entrada lliure i es pot visitar cada dia de 9:00 h a 21:00 h.

Símbol d'espiritualitat i cultura

L’entronització, que va tenir lloc el 27 d’abril de 1947 enmig d’un gran fervor popular, va ser possible gràcies a la iniciativa de l'abat Aureli M. Escarré, del monjo Adalbert Franquesa i de la Comissió Abat Oliba, que conjuntament van saber canalitzar la participació de milers i milers de catalans en aquest projecte. Després d’aquella fita, Montserrat tornava a ser símbol d’espiritualitat, de catalanitat i de cultura per a tot un poble.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.